Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Voorkeurstype:
De Componist

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– creativiteit
– actie
– variatie
– onafhankelijkheid
– oprechtheid
– opwinding

Jouw talenten zijn vooral:
– zeer tactisch
– met het onverwachte omgaan als een jongleur
– mensen en hun motieven inschatten
– creativiteit en artisticiteit
– omgang met spiritualiteit

David Bowie
popmuzikant, producer en acteur

Voorkeurstype:
De Componist

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– creativiteit
– actie
– variatie
– onafhankelijkheid
– oprechtheid
– opwinding

Jouw talenten zijn vooral:
– zeer tactisch
– met het onverwachte omgaan als een jongleur
– mensen en hun motieven inschatten
– creativiteit en artisticiteit
– omgang met spiritualiteit

David Bowie
popmuzikant, producer en acteur

Algemene beschrijving van de componist

Mensen met dit profiel behoren tot de groep “vaklui”. Ze leven in het hier en nu, zijn impulsief, energiek, direct, praktisch en sluw. Ze worden ook gezien als streetwise, joviaal en spontaan.

Vaklui nemen graag risico en zijn gericht op zintuiglijke stimulatie. Ze houden van spanning / opwinding en nemen het niet zo nauw met regels. Zij hebben aanleg voor tactiek en zijn geboren onderhandelaars. Ze hebben een context (speelveld) nodig waarbinnen zij kunnen handelen, dat geeft ze de gave van de praktische oplossing in het moment.

Hun kernbehoefte is de vrijheid om te handelen in een opwelling en de mogelijkheid om invloed uit te oefenen. Omdat deze typen hun aandacht zo gemakkelijk vrij kunnen maken, kan wisselvalligheid hun grootste zwakte zijn. Dit en de Nederlandse cultuur maakt dat vaklui nogal eens moeite hebben zich te verbinden aan hun droomdoel. Vaklui worden bewonderd om het gemak waarmee ze onverwachte gebeurtenissen hanteren.

Specifieke beschrijving van de componist

De Componist verwerkt met zijn gevoel wat hij zintuiglijk waarneemt zonder de behoefte aan ordening. Uw aandacht gaat dus uit naar uw gevoel. Je haalt jouw energie dus uit het evalueren van gebeurtenissen en ontmoetingen. Zijn moto: Ik neem de tijd om van elk moment te genieten!

Dit type mens leeft in de wereld van de zintuigen en de zintuiglijke mogelijkheden. Zij zijn afgestemd op de wijze waarop dingen eruitzien, hoe ze klinken, smaken, voelen en ruiken. Hierin nemen ze de kleinste verschillen waar! Als het maar praktisch gemaakt kan worden. Zweverigheid is niet aan dit type besteed.

Deze mensen moeten in overeenstemming leven met wat zij als gevoelsmatig juist beoordelen en zullen in opstand komen tegen alles wat strijdig is met dat gevoel. Dit komt door hun diep ontwikkeld systeem van waarden, waaraan zij trachten te voldoen in hun leven.

Je bent impulsief scheppend, actief, warm en rustig gezelschap, waarbij jij je niet gemakkelijk openstelt voor anderen. Je hebt over het algemeen een hekel aan autoriteit, je laat je immers leiden door je eigen waardensysteem. Voor jezelf ben je perfectionistisch, als anderen maar wat aan rommelen, zal jou dat een worst zijn.

Geschikte werkomgeving

Hun waardering voor kunst en schoonheid maakt dat zij zelf meestal ook kunstenaar of componist zijn.

De meest aantrekkelijke beroepen voor componisten zijn meestal dienst- en hulpverlenend en vereisen aandacht voor detail zoals in de kunst-, muziek-, medische- of gezondheidssector en de keuken.

Mensgerichte en harmonieuze werksfeer, staat improvisatie en flexibiliteit toe, vrijheid om (binnen grenzen) naar eigen goeddunken te handelen, esthetisch aantrekkelijke werkomgeving.

Beroepen en sectoren waarin jij je het prettigst voelt

Uitstekende wijnproevers, muzikanten, schilders, galeriehouders, kunstverzamelaars, koks indien ze niet in een te strak keurslijf worden geplaatst, (assistentie in) gezondheidszorg, sociale sector, overheid, juridisch, vormgeving en ontwerp, techniek, houtbewerking (ambachtelijk), ambachten, magazijn, beveiliging, schoonmaak. Deze opsomming dient goed bekeken te worden vanuit hetgeen beschreven bij “geschikte werkomgeving” hierboven.

Niet op je plek zitten merk je door

– bekoelde relaties, geen diepgang meer
– je intens perfectionistisch opstellen
– twijfelen aan je eigen zelfbeeld, jezelf minderwaardig vinden
– gehaast zijn
– rusteloosheid voelen

Indien gestrest, stressreductie door

– “gronden” tegen haast en rusteloosheid
– gevoelens bespreken met naasten
– conflicthantering
– zelfbeeld corrigeren
– tijd voor jezelf inplannen
– meditatie

De weg naar nieuw, passend werk

Nu je deze specifieke informatie over jezelf hebt, laat het even binnen komen. Neem even de tijd en geniet er van als het zo heerlijk klopt.

Duidelijkheid over wie je bent en waarom je denkt en doet wat je doet is erg fijn. Het geeft rust en vooral, het werkt bevestigend. Die ervaring is belangrijk en werkt soms zelfs helend. Dus, neem je tijd.

….
…..

Als je zover bent…

Geholpen worden of zelf doen, dat is de keus waar je voor staat. Je wilt weten hoe dit voor jou gaat werken. We hebben dat hieronder zo beknopt en praktisch mogelijk proberen te doen voor jou, zodat je snel verder kunt. Wat je ook kiest.

Geholpen worden - of zelf doen

Als je besluit het zelf te doen, zonder hulp, dan is het risico groot dat je langer over jouw zoektocht doet dan nodig is, omdat:

 • je niet weet wat effectief werkt in dit zoekproces naar nieuw werk
 • het leven kan minder fraai worden, omdat je mogelijk door omstandigheden in een vervelende situatie terecht bent gekomen. Hoe langer dat duurt, hoe vervelender.
 • je hebt veel talent, prachtige eigenschappen, maar weet je die ook te verkopen?

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • doe je veel minder lang over die zoektocht naar die leuke, nieuwe baan (gemiddeld 40% tot 50%), zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder gerenommeerde re-integratiebureaus)
 • je kunt met een ervaren coach sparren over jouw nieuwe toekomst, je gaat jouw avontuur stap voor stap vorm geven en (direct) ten uitvoer brengen
 • je gaat veel leren over specifieke sollicitatie-onderdelen die je je leven lang kunt gebruiken en die overal van pas komen, waardoor je je eigen leven nog beter kunt orchestreren
 • Naast duidelijkheid, staat er een professionele coach tot je beschikking waarmee je het kunt hebben over jouw kunsten, talenten,  waarden en allerlei andere ethische zaken, die het leven zo de moeite waard maken en zorgen voor die nieuwe baan voor jou.

Hoe voelt dat voor jou? (so far so good?)

Kies voor een oplossing die werkt, dan heb je binnen no-time:

 • een perfect CV en een LinkedIn profiel waar recruiters, hr-specialisten en ondernemers meteen hun telefoon voor grijpen, zodat je wel waardevolle afspraken krijgt
 • een goede algemene motivatiebrief die je per sollicitatie gemakkelijk kunt aanpassen op specifieke items en onderdelen, waardoor je vlot kunt reageren en mogelijke ergernissen aan je voorbij gaan.
 • je krijgt als het ware een concreet actieplan met een stap voor stap benadering per onderdeel
 • je behoudt de vrijheid om te kiezen waar en wanneer je wilt beginnen, gewoon, omdat de aanpak zo is ingericht, zodat dat kan. Flexibel en overal en op elk device toegang.
 • zodra je hebt besloten, kun je direct beginnen.
 • Alleen als je zover bent.. en je weet eigenlijk al genoeg, dan kun je alvast een afspraak maken

…of lees verder

Hoe gaat coaching bij ons in z'n werk?

Je wordt op een persoonlijke, geestdriftige en broederlijke manier gecoacht richting jouw nieuwe baan. Het loopbaantraject is iets wat we samen vormgeven, zaken praktisch maken, lekker aan de slag, doen. En jij speelt de hoofdrol. Daar ben je prima toe in staat, ook al voelt dat op dit moment even niet zo.

Het kan zijn dat jouw zelfvertrouwen wat lager is dan normaal. Daar kunnen we dan mooi aan werken. Integriteit staat daarbij voorop met constante afstemming op jouw innerlijke kompas. En zo vliegen we dit avontuur samen aan. Er is veel te leren en dat biedt allerlei kansen.

In de eerste fase gaan we duidelijkheid creëren. Dat doen we op 2 gebieden:
1. duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Je krijgt dan een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

Hierna gaan we samen kijken naar een passende netwerkstrategie, contact leggen met mensen , die je dichter bij die nieuwe baan kunnen brengen. Hoe je dát effectief doet, daar gaat het om. Voor de meer standaard onderdelen, als jouw CV opstellen en een basis motivatiebrief schrijven, krijg je ondersteuning d.m.v. video’s, sjablonen en een werkboek, waar je alle ideeën en probeersels kunt gaan samenvoegen tot een kloppend geheel voor jou! Lekker aan de slag dus.

Ennn.. er is meer

De spontaniteit die je van nature wilt laten zien, ga je doelgericht leren inzetten om te krijgen wat je wilt.

Misschien ben je jezelf voorbij gerend in je vorige werk. Dan heb je wat roofbouw gepleegd. Een periode van rust met een gedegen plan van aanpak is dan precies wat je nodig hebt.

Je kunt behoorlijk streng zijn voor jezelf en perfectionisme is je niet vreemd.

Eens kijken of we samen kunnen werken aan jouw droomdoel(en). Ik heb er in elk geval al zin in.

En nog meer...

Ons loopbaanprogramma zit barstensvol variatie, actie en vakmanschap. Samen jouw koers bepalen, doen we meteen in ons eerste contact, mocht dat nodig zijn.

Mijn persoonlijke verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2 x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. De cijfers komen ergens vandaan. Ik kon er niks aan doen, ook al dacht ik eerst van wel.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

…en dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!