Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Jeff Bezos
Ondernemer, is een
Plichtvervuller 

Voorkeurstype:
De Plichtsvervuller

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– stabiliteit
– veiligheid
– vrede
– nauwkeurigheid
– integriteit en eerlijkheid

Jouw talenten zijn vooral:
– in stappen denken
– toezicht houden
– doelgericht werken
– systematiseren en toepassen

Voorkeurstype:
De Plichtsvervuller

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– stabiliteit
– veiligheid
– vrede
– nauwkeurigheid
– integriteit en eerlijkheid

Jouw talenten zijn vooral:
– in stappen denken
– toezicht houden
– doelgericht werken
– systematiseren en toepassen

Jeff Bezos
Ondernemer, is een
Plichtvervuller 

Algemene beschrijving van de plichtsvervuller

Mensen met dit profiel behoren tot de groep die binnen dit typeringenmodel ook wel “wachters” worden genoemd. Belangrijk bij deze groep mensen is het dragen van verantwoordelijkheid en dat zij zelf “nodig zijn”. Dit zijn zeer betrouwbare mensen, plichtsgetrouw en willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Zorgen voor anderen is hun 2e natuur. Dit zorgt voor de nodige stabiliteit in de groep en het gezin. Zij willen een gepland en georganiseerd leven met een gestructureerde en nauwkeurige aanpak. “Wie is er verantwoordelijk voor wat en wanneer?” is een vaak gestelde vraag door een dit type. Zaken “SMART maken” is een ander kenmerk van dit type.

Het zijn stap voor stap denkers, op volgorde, feitelijk. Organisatietalenten bij uitstek, voor zichzelf en de omgeving. Ook zijn het mensen die zich nog wel eens teveel zorgen kunnen maken over het oncontroleerbare. Grip houden op situaties die niet gezond meer voor hen zijn, is dan ook een bekende valkuil. Let ook op doorgeschoten perfectionisme.

Zorgzame mensen, betrouwbaar en precies, die deel uit willen maken van een groep. De wachter is op z’n best als hij het doel kent en weet wat ie moet doen om dat te bereiken. Hun motto: als iedereen zich aan de regels zou houden, zou alles op rolletjes lopen.

Specifieke beschrijving van de plichtsvervuller

Jij haalt je energie voornamelijk uit jouw geheugen. Dat doe je door een soort transparant over het heden te leggen, zodat je voor jezelf kunt zien/uitvinden wat wel en wat niet functioneel is. Je bent daarmee een uitstekend waarnemer van (kwalitatieve en kwantitatieve) afwijkingen van gestelde normen en doelen en onderneemt zo nodig correctieve actie. Je hebt een sterk innerlijk plichtsbesef, waardoor je meestal serieus over komt op anderen. Jouw motto: Ik maak mijn huiswerk!

Jouw hulpfunctie is extravert denken, waardoor jij je uit -in de wereld buiten je zelf- als iemand die zaken systematisch aanpakt. Je bent een sequentiële denker (stap voor stap, opvolgend). Je bent extreem betrouwbaar in het nakomen van afspraken en beloften.

Een geboren organisator en/of beheerder. Je bent extreem betrouwbaar in het nakomen van jouw beloften. Reden waarom je soms om komt in je werk. “Nee” zeggen is niet je sterkste kant. Daarnaast werk je het allerliefst alleen, maar als de situatie daarom vraagt, kun je in teams ook uitstekend functioneren. Dan heb je echter wel de neiging om jezelf als autoriteit neer te zetten. Feitenkennis is bij jou van nature sterk aanwezig en bijzonder groot. Jouw geheugen is rijk en zeer gedetailleerd.

Ideeën en theorieën van anderen kun je nog wel eens -te vroeg- afschieten.

Van nature ben je niet goed afgestemd op je eigen gevoelens en die van anderen. Je bent van nature namelijk een perfectionistisch mens, die de inspanningen die daarvoor moeten worden geleverd, als gewoon ziet. Je verwacht in veel gevallen die inspanningen ook van anderen. Als je hier mee leert omgaan, heb je bij anderen veel gewonnen.

Tot slot duld je geen obstakels die je plichten in de weg staan. Hard werken en er alles voor doen om het doel te bereiken zijn voor jou als van zelfsprekend . Als je geen praktische toepassing ziet in je werk, dan zal je daar geen energie in steken.

In steekwoorden: Grondig, exact, ijverig met oog voor detail. Werken graag aan de verbetering van procedures en processen in organisaties en bewaken dit bijzonder goed. Logistieke kampioenen, loyaal in zowel goede als slechte tijden (let op: moeilijk “nee” kunnen zeggen kan hier een rol spelen).

Geschikte werkomgeving

Er is al een voorzet gedaan. Nu de rest: Je bent in vele sectoren en omgevingen inzetbaar, afhankelijk van waar je interesses naar uit gaan. Veelal toch een werkomgeving waarin volgens logische stappen veranderingen worden doorgevoerd -en- vooraf aangekondigd. Een hectische werkomgeving is voor jouw prestaties niet bevorderend. Vraag om een eigen werkplek (met de motivatie zoals hierboven beschreven). Jouw organisatietalent dien je vooral te ventileren.

Plichtsvervullers bezitten een goed gevoel voor ruimte en functie. Ze waarderen kunst. Een estetisch goed verzorgde omgeving heeft zijn voorkeur.

Beroepen en sectoren waar je vooral past

Stylisten, inrichters, decorbouwers, etalage-ontwerpers, meedoen en organiseren van allegorische optochten zijn voorbeelden van omgevingen waar jij op je plek bent. Maar er zijn er veel meer.

Logistiek, productiebedrijven, (industriële) automatisering, ambachten, metaalbewerking, houtbewerking, goudsmid, horlogemaker, tandartsen, inkoop, notaris, artsen, accountancy, administratiekantoor, afdeling financiële administratie, klein ondernemerschap met basiszekerheid, bank- en verzekeringswezen, juridisch medewerker, medewerker van ministeries, kadaster.

Eigenlijk overal waar maar een uitstekende organisator nodig is, zoals dat het geval is bij het organiseren van feesten en partijen (bruiloft!).

Niet op je plek zitten merk je door

– om vage redenen veranderingen door moeten voeren
– onveilig voelen
– doemdenken
– doorgeschoten perfectionisme
– zeer kritisch worden naar jezelf, verwijten maken en diepe schuldgevoelens ervaren

Indien gestrest, stressreductie door

– plezier en ontspanning
– overzicht creëren en behouden
– beelden van succes oproepen

En nu?

Wel, nu je deze specifieke informatie over jezelf hebt, sta je voor een keus:

1. professioneel, doelgericht en op een logisch consistente manier geholpen worden
-of-
2. zelfstandig verder, waardoor je zeer waarschijnlijk veel langer dan nodig zonder passend werk zit. Zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder gerenomeerde re-integratiebureaus

Je kunt je ook nog afvragen of loopbaanbegeleiding eigenlijk wel iets toevoegt. Weet dan dat er meerdere (meta)studies zijn, die allemaal unaniem uitwijzen dat het effect van goede loopbaancoaching significant is. Met de nadruk op goede loopbaancoaching.

Beoordeel zelf maar: geholpen worden of zelf doen?

Als je besluit het zelf te doen, dan weet je zeker dat je regie houdt over jouw zoekproces. Die talenten heb je nu eenmaal. Echter, daar kleven nadelen aan:

 • de arbeidsmarkt (het leven) is onvoorspelbaar, hoe daarop treffend te reageren en te handelen, kan pas als je weet welke strategie je daarvoor moet kiezen. En die weet jij niet (ook al denk je van wel).
 • je hebt geen controle over jouw situiatie en de toekomst als je niet weet wat de meest effectieve manier naar die passende, nieuwe baan is.
 • je kunt je maar 1 x goed voorbereiden, hoe weet je of jouw manier de juiste is?
 • de kans dat het je niet in je eentje lukt is erg groot, ook al doe je nog zo je best (en stiekem weet je dat donders goed)

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • Weet je precies wat je moet doen om van A naar B te komen en van B naar C etc.
 • jouw voorbereiding voor elke nieuwe kans wordt gegarandeerd trefzeker
 • je hebt volledige controle – en het overzicht over wat je te doen staat
 • je hebt een goed verhaal voor je dierbaren… 😉
 • Je gaat veel leren over specifieke sollicitatie-onderdelen die je je leven lang kunt gebruiken en die overal van pas komen, waardoor je meer controle over je werk en toekomst krijgt
 • je hoort er snel weer bij, je kunt weer meedoen!
 • je wordt ondersteund en begeleid door een professionele en betrouwbare expert op dit specifieke gebied, die loyaal aan jou is, zodat je met maximaal zelfvertrouwen die arbeidsmarkt op kunt

Het is aan jou

Het complete loopbaancoachingsaanbod is samengesteld uit de beste re-integratie en outplacementprogramma’s die er bestaan. Ik heb ze verzameld, onderzocht en de meest effectieve onderdelen eruit gehaald en samengebracht. 

Daarnaast zijn er literatuurstudies gedaan naar de kritische succesfactoren van effectieve coachprogramma’s. Dat, tezamen met mijn persoonlijke werk- en sollicitatie-ervaring, maakt dit het beste loopbaanprogramma voor deze prijs.

Het is een stevig fundament waar ik trots op ben. Mijn missie en visie zijn precies in lijn met wat ik voor jou voor ogen heb: zo snel mogelijk die nieuwe passende baan, zodat onnodig tijd, geld en energie verloren gaat.

Hieronder zal ik je op een logische, geordende manier uitleggen wat je krijgt en waarom dat belangrijk is voor jou. Het lijkt of voelt misschien als een route naar het onmogelijke, maar dat is het niet, omdat zovelen vóór jou het al succesvol hebben doorlopen…

Hoe gaat coaching bij ons in z'n werk?

Stel, je denkt er over na om met ons in zee te gaan. Wat kun je dan verwachten?

Allereerst worden de verantwoordelijkheden over en weer afgestemd en vastgelegd. Er is een duidelijke structuur en af te leggen weg; jouw reis zeg maar. Jouw behoeften zijn leidend.

Loopbaancoaching zal vooral plaatsvinden op 3 onderdelen:

 1. vaardigheden (je leert de meest effectieve onderdelen van het sollicitatieproces)
 2. verbeteren van jouw sollicitatie-effectiviteit
 3. persoonlijke ontwikkeling, indien dit nodig is (persoonlijk inzicht, bewustwording van niet constructief gedrag, waardoor de juiste aanpassingen leiden tot betere resultaten)


Samen bepalen we de doelen per onderdeel. Al je vragen mogen gesteld worden. Niets is vreemd of gek. Je bent wat dat betreft in goede handen. Alle inbreng is welkom. Daarna gaan we pas (bij)schaven en vanuit een evidence based kader bouwen aan de voor jou beste aanpak.

Jouw doelen zijn mijn missie. Mits realistisch en haalbaar. Daar gaan we samen stap-voor-stap aan werken.

[passende testimonial invoegen]

Voor jou is het tevens belangrijk om te weten HOE dit allemaal in z’n werk gaat. Dat zal ik je alvast kort uitleggen.

Je krijgt toegang tot ons meest succesvolle materiaal, dat helemaal is toegespitst op de huidige arbeidsmarkt, met al z’n kansen, maar ook probleemsectoren. De eerst stap is dan ook duidelijkheid creëren. Dat doen we op 2 gebieden:

1. duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel

2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Daar worden specifieke tools voor ingezet. Je krijgt dan een realistische opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

Heel geschikt voor het creëren van overzicht, zodat je ontspannen kunt werken aan jouw zoektocht naar nieuw en passend werk. In plaats van te doemdenken en te zelfkritisch worden.

Die kun je dan alvast afvinken 😉

Er is meer

Als zeer betrouwbare, harde werker is dit eigenlijk de ideale oplossing voor jouw vraagstuk.

Als je nog niet overtuigd bent, lees dan gerust verder. Ik ben bereid je alles uit te leggen, tot aan het “waarom” aan toe. Mocht je vragen hebben, iets missen in mijn uitleg, bel of stuur mij dan gerust een e-mail. Ik ben er tenslotte voor jou.

Je krijgt door onze aanpak bijvoorbeeld ondersteuning bij elke afwijzing op elk onderdeel van het sollicitatieproces. Hierdoor zal jouw zelfvertrouwen snel toenemen. Je gaat profiteren van de kracht van emoties en hoe die voor jou zullen zorgen voor succes.

Door de technische en stap-voor-stap aanpak kunnen we jouw voortgang en progressie goed zien. Dan weten we samen dus waar je staat en wat er nodig is om verder te komen in het sollicitatieproces. De logische voorwaarde hiervoor is dat je je open durft te stellen.

Als je dat doet, dan beloof ik je dat je vlot zult krijgen wat je als doel hebt gesteld.

 

En nog meer…

Voor jou is het tevens belangrijk om te weten HOE dit allemaal in z’n werk gaat. Dat zal ik je uitleggen.

Je krijgt toegang tot ons meest succesvolle materiaal, dat helemaal is toegespitst op de huidige arbeidsmarkt, met al z’n kansen, maar ook probleemsectoren. De eerst stap is dan ook duidelijkheid creëren. Dat doen we op 2 gebieden:

1. duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel

2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Je krijgt dan een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

De specifieke, stap-voor-stap informatie per module, vind je iets verderop. Eerst nog mijn persoonlijk verhaal.

Mijn verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2 x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. Ik kon er niks aan doen, ook al dacht ik eerst van wel.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

En dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!