Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Mark Zuckerberg
Computerprogrammeur en ondernemer,
is een Mastermind

Voorkeurstype:
De Mastermind

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– Intelligentie
– toetsing
– waarheid
– vooruitgang
– lange termijnstrategie

Jouw talenten zijn vooral:
– ontwerpen, ontwikkelen van praktische toepassingen van verkregen inzichten
– organiseren
– systematiseren

Voorkeurstype:
De Mastermind

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– Intelligentie
– toetsing
– waarheid
– vooruitgang
– lange termijnstrategie

Jouw talenten zijn vooral:
– ontwerpen, ontwikkelen van praktische toepassingen van verkregen inzichten
– organiseren
– systematiseren

Mark Zuckerberg
Computerprogrammeur en ondernemer,
is een Mastermind

Algemene beschrijving van de mastermind

Masterminds behoren tot de groep “rationalisten”. Even terug naar uw kind tijd: “NT” – kinderen zijn dikwijls stil, op zichzelf en kunnen hun ouders voor raadselen stellen. Ook kunnen zij afwezig lijken of zelfs onthecht, alsof zij niet in staat zijn affectie (emoties) te tonen. Dat is het niet en dat weet je. Achter jouw kalme voorkomen kan de spanning (emoties) de pan uitrijzen door de onophoudelijke pogingen emoties te controleren. Jouw T-functie (Thinking/mind) is namelijk zo dominant, dat je ervan gruwt een speelbal van emoties te zijn. Het maakt je stuurloos als je dat zou toelaten. Er zit namelijk geen systeem in emoties en juist dat maakt het moeilijk voor jou.

Je bent een eeuwige leerling op een queeste naar inzicht in de onderliggende principes van het universum. Jouw taalgebruik is abstract en betrokken op concepten, systemen en ideeën. Je wilt meester zijn in logica en over jezelf. Zelfcontrole is belangrijk voor je, met als algemeen motto: kennis is vaardigheid. Je bent een strateeg die van nature focust op de lange termijn.

Specifieke beschrijving van de mastermind

De aandacht van de mastermind gaat uit naar het onbewuste. De inhoud daarvan wil hij, voor zover mogelijk, binnen zijn bewustzijn brengen (inhoud is moeilijk te benoemen). Hij haalt zijn energie dus uit zijn bewustwordingsproces.

De mastermind uit zijn denken weloverwogen, maar meteen, waarmee hij ook direct orde brengt in zijn leefwereld.

Jij bent dus een logisch en kritisch mens die hoge standaarden voor zichzelf hanteert. Het bijzondere van masterminds is dat zij een ongelooflijk inzicht in ideeën en concepten hebben, ook als de ideeën of concepten nieuw zijn, begrijpen zij deze meestal in één oogopslag. Het begrijpen is dan stap 1, maar de toepassingen er van zien en deze zo snel mogelijk in de realiteit brengen is waar het eigenlijk allemaal om gaat. Conclusies omzetten naar actie en onderzoek, waarna ze hun doel willen afronden.

Het omzetten van ideeën in praktische vormen, dat is hun gave. Onafhankelijke denkers, sterk geïndividualiseerd. Zeer praktisch ingesteld, nooit dogmatisch. Natuurlijke leiders ook, hoewel het liefst wat op de achtergrond. De mastermind beschouwt de werkelijkheid objectief, dat is een sterke leiderseigenschap. Processen die inefficiënt zijn gooien zij radicaal om. Belangrijk is dat de F-functie (gevoel) en S-functie (zintuiglijk, feitelijk) in de ontwikkeling mee moeten, anders worden masterminds eenzame verstrooiden, omdat ze het niet voor elkaar krijgen intimiteit te geven en details missen, die ook belangrijk zijn om hun ideeën te implementeren.

De mastermind bekijkt zaken van vele kanten en komt vervolgens tot zijn conclusies. Hij brengt die naar buiten en verwerkt ze in onderzoeksystemen. Hij oordeelt snel en is overtuigd van zijn gelijk. Als de communicatie goed is ontwikkeld, dan zal hij hier veel plezier in ervaren en succesvol zijn in zijn werk, wat dat ook is. Hij is ambitieus, weloverwogen, autonoom en kritisch. Allemaal succesfactoren die lang niet iedereen van moeder natuur heeft meegekregen.

Masterminds hebben een hekel aan rommeligheid en inefficiëntie. Ze zijn altijd op zoek naar betere strategieën om hun ideeën te implementeren en staan altijd open voor nieuwe, alternatieve methoden.

Geschikte werkomgeving

Wetenschap, onderwijs, advies op gebied van strategie, organisatieplanning, organisatieverandering binnen allerlei sectoren waar jouw interesses maar naar uit gaan. Geen omgeving waar korte termijn wordt gedacht, en/ of politiek wordt bedreven met korte termijn strategieën. Productiesector, industrie, food, milieu, farmacie, petrochemie, energie, als er maar complexe zaken uitgedacht en geïmplementeerd kunnen worden, met een lange termijn strategie.

Beroepen en sectoren waar je vooral past

Meestal een beroep binnen de wetenschap, of uitvinder (als hobby). Beleidsmaker of marketingstrateeg, ICT specialist voor complexe systemen en structuren. Binnen het bedrijfsleven dient je een functie te vervullen die zich bezig houdt met strategische planningen en organisatieveranderingen met complexe vraagstukken en vele variabelen. Technische sector: R&D afdeling, projectleider (niet commercieel!). Productiesector, industrie, food, milieu, farmacie, petrochemie, energie, als er maar complexe zaken uitgedacht en geïmplementeerd kunnen worden – met een lange termijn strategie.

Niet op je plek zitten merk je door

 • als ideeën niet meer ten uitvoer kunnen worden gebracht
 • als er niet meer gewerkt kan/mag worden aan meesterschap
 • je verliezen in zintuigelijke situaties
 • hulp van anderen weigeren
 • de eigen competenties in twijfel trekken (terwijl daar nooit sprake van was)
 • zaken nodeloos ingewikkeld maken
 • teveel controlebehoefte

Indien gestrest, stressreductie door

 • controlebehoefte iets meer loslaten
 • minder hard werken, neem geplande rust
 • gevoelens delen
 • nieuwe inzichten opdoen
 • focussen op overzicht
 • anderen bij problemen betrekken
 • mentale training en oefening in emotieregulatie

Met jouw voorliefde voor efficiënte methoden en vernuft heb je nu een keus:

1. professioneel, doelgericht en op een methodische manier geholpen worden voor snel resultaat
-of-
2. zelfstandig verder waardoor je zeer waarschijnlijk inefficient gedrag inzet, teveel controle zoekt, te hard gaat werken op onderdelen die niet efficiënt zijn, met als gevolg dat je veel langer dan nodig zonder passend werk zit.

Je kunt je afvragen of loopbaanbegeleiding eigenlijk wel iets toevoegt. Je bent niet de enige. Weet dat meerdere (meta)studies unaniem uitwijzen dat het effect van goede loopbaancoaching significant is. Met de nadruk op goede loopbaancoaching.

Beoordeel zelf maar.

(dit wordt nog leuk, ik daag je uit mijn methode eens kritisch te beoordelen – en ben oprecht benieuwd naar jouw oordeel)

Ga je het zelf doen?

Als je besluit het zelf te doen, dan weet je zeker dat je regie houdt over jouw zoekproces. Die talenten heb je nu eenmaal. Echter, daar kleven nadelen aan:

 • de arbeidsmarkt (het leven) is onvoorspelbaar, hoe daarop treffend te reageren en te handelen, kan pas als je weet welke strategie daar het beste voor werkt. De vraag is of je dat weet en of je daar je tijd aan wilt besteden, terwijl de beste methode er al is.
 • je hebt de neiging om hulp van anderen te weigeren, terwijl dat wel eens een oplossing kan zijn voor het probleem waar je nu mee zit. Je kunt niet álles weten.
 • de kans is aanwezig dat het nodeloos ingewikkeld wordt als je het zelf blijft doen, dan raak je het overzicht vroeg of laat kwijt en ontstaat er alleen maar meer stress, terwijl dat niet nodig is.

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • heb je toegang tot een bewezen succesvolle methode, die jou op de meest efficiente manier naar werk brengt
 • je hebt volledige controle – en het overzicht over wat je te doen staat.
 • je gaat veel leren over specifieke sollicitatie-onderdelen die je je leven lang kunt gebruiken en die overal van pas komen, waardoor je meer controle over je werk en toekomst krijgt
 • je wordt ondersteund en begeleid door een professionele en betrouwbare expert met een beproefde methode en methodiek op dit gebied, die jou informeert en stimuleert om helder waar te nemen.

De beste loopbaancoaching en sollicitatiehulp

Het complete loopbaancoachingsaanbod is samengesteld uit de beste re-integratie en outplacementprogramma’s die er bestaan. Ik heb ze verzameld, onderzocht en de meest effectieve onderdelen eruit gehaald en samengebracht. Daarnaast heb ik literatuurstudies gedaan naar de kritische succesfactoren van effectieve coachpragramma’s. Dat, tezamen met mijn persoonlijke werk- en sollicitatie-ervaring, maakt dit het beste loopbaanprogramma voor deze prijs. Dat garandeer ik.

Het is een stevig fundament waar ik trots op ben. Mijn missie en visie zijn precies in lijn met wat ik voor jou voor ogen heb: zo snel mogelijk die nieuwe passende baan, zodat er onnodig tijd, geld en energie verloren gaat.

Hieronder zal ik je verder informeren wat je krijgt en waarom je dat zo nodig hebt

Hoe gaat loopbaancoaching bij ons in z'n werk?

Stel je kiest ervoor om met ons in zee te gaan. Wat kun je dan verwachten?

Loopbaancoaching zal vooral plaatsvinden op deze 3 onderdelen:
1. vaardigheden (je leert de meest effectieve onderdelen van het sollicitatieproces)
2. verbeteren van jouw algehele welbevinden en productiviteit over de periode van onze samenwerking
3. persoonlijke ontwikkeling (persoonlijk inzicht, bewustwording van niet constructief gedrag, waardoor de juiste aanpassingen leiden tot betere resultaten)

Samen bepalen we de doelen per onderdeel. Breng dan vooral al jouw ideeën in en laten we daar eens een goed gesprek over hebben.

>     [passende testimonial invoegen]

Wat krijg je?

Je krijgt toegang tot ons meest succesvolle materiaal, dat helemaal is toegespitst op de huidige arbeidsmarkt, met al z’n kansen, maar ook probleemsectoren. De eerst stap is dan; duidelijkheid creëren. Dat doen we op 2 gebieden:
1. duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Daar worden specifieke tools voor ingezet. Je krijgt dan een realistische opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

Garanties

Er is meer

 • Je krijgt ondersteuning bij elke afwijzingen op elk onderdeel van het sollicitatieproces.
 • We laten je niet meer los totdat je die nieuwe baan hebt.
 • We weten dat jouw geest jouw grootste kracht is. Daar sluiten we op aan door methodisch en strategisch te werk te gaan.
 • Het materiaal word je overzichtelijk aangeboden.
 • Je krijgt in één keer toegang tot al ons materiaal waardoor je overal en altijd kunt werken aan jouw zoektocht naar nieuw inspirerend werk.
 • Je bepaalt je tempo en manier van werken helemaal zelf.

Ik ga je hier mijn verhaal vertellen en jou verderop laten zien dat jij door onze aanpak wel aan die nieuwe, leuke baan komt

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

En dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!