Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Wij garanderen resultaat voor uw hoger opgeleide* medewerker.

Ontwikkeladvies

U bent op zoek naar een partij die de volgende drie elementen in zich heeft als het gaat om re-integratie, outplacement of duurzaamheidsvraagstukken voor uw personeel:

  • Deskundigheid
  • Betrouwbaarheid
  • Resultaat

Deskundigheid

Oprichting in 2013, ervaring met alle mobiliteitsvraagstukken vanaf 2004, honderden mensen naar nieuw passend werk toegeleid. Daarmee hebben we inmiddels wel laten zien dat we wat kunnen.
Zo weten wij dat er 2 zaken erg belangrijk zijn voor het welslagen van elk traject. Dat zijn:
Het creeren van een vertrouwensband met de medewerker door vooral maatwerk te bieden
Het volgen van de Wet verbetering Poortwachter.

Betrouwbaar

We doen wat we zeggen. Als u ons kunt betrappen op nalatigheid, dan betalen we u gewoon terug; niet goed, geld terug. Zie onze testimonials.

Deskundigheid

We garanderen resultaat. Daar tekenen we voor. Geen inspanningsverplichting, maar een garantie dat uw medewerker conform afspraken doorstroomt naar nieuw passend werk, zodra dat kan. Uiteraard zijn er bij re-integratievraagstukken spelregels, die opgevolgd moeten worden. Het gaat dan om het behalen van optimaal resultaat binnen de menselijke mogelijkheden. De organisatie zelf is daar een onderdeel van.

Opdrachtgevers

Wij handelen altijd snel en adequaat in de eerste contactmomenten. Wij garanderen een oplossing. Dat kan niet altijd snel, maar wel goed. Dat is wat maatwerk en werken met mensen zo mooi maakt. Het is en blijft een avontuur, kijken en zoeken naar mogelijkheden en gewoon volhouden.

Re-integratie

Als zakelijke dienstverlener van het UWV en onze jarenlange ervaring met re-integratievraagstukken, weten wij heel goed hoe re-integratiedienstverlening conform Wet verbetering Poortwachter correct moet worden uitgevoerd.

Het gaat erom dat u als opdrachtgever ontzorgt, wordt en uw werknemer/s professioneel geholpen wordt/worden aan nieuw werk, binnen of buiten uw onderneming. Dat hangt van de aard van uw vraagstuk af.

Outplacement

Soms is outplacement nodig. Of de situatie nu door veranderende omstandigheden is ontstaan, of dat er verandering in de werkrelatie aan ten grondslag ligt; u moet verder.

Voor uw werknemer(s) is uitstroom zonder direct uitzicht op een nieuwe passende baan, erg stressvol.
Dat weet u. Alleen…, u moet verder. Het grotere plaatje is nu belangrijker.

De positieve kant aan de nieuwe situatie voor de werknemer is dat er tijdens het outplacementtraject eens goed kan worden gekeken naar iemands talenten en nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat werkt heel goed via een gedegen assessment, een beroepen oriëntatie en dat vertalen naar een koers op de arbeidsmarkt.

Die heroriëntatie vlot inzetten maakt dat ex-werknemers snel weer met een optimische blik richting toekomst kunnen kijken. Zij gaan die gedwongen baanverandering zien als een kans. En dan kunnen we gaan “bouwen” aan een goed persoons- en zoekprofiel richting die nieuwe en leuke passende baan.

Zo kunt u verder en wij ook. De Sollicitatie Academie werkt met verschillende gekwalificeerde loopbaancoaches door heel Nederland. Ze kennen de arbeidsregio van de medewerker goed. Als uw ex-medewerker eenmaal gereed is om de arbeidsmarkt te te betreden, dan is dat in de meeste gevallen snel realiseerbaar.

Een bijkomend voordeel is dat wij net zo lang doorgaan met onze begeleiding tot dat uw ex werknemer die nieuwe baan heeft. Zoveel vertrouwen hebben wij in onze dienstverlening.

* Onder hoger opgeleiden verstaan wij mensen met minimaal een MBO-4 niveau en 7 jaar ervaring. Dat zijn vaak de professionals, experts, managers, bestuurders, DGA’s et cetera.

Wat anderen over ons zeggen

Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Welkom terug!