Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Wij garanderen resultaat voor uw hoger opgeleide* medewerker.

Assesments voor doorstroom en uitstroom

Heeft u een medewerker die “getest” moet worden, of wilt u zelf eens getest worden op:
– uw persoonlijkheidsaspecten,
– talenten, potentieel,
– capaciteiten (verbaal, numeriek, deductie, inductie, ruimtelijk inzicht etc.)?

Dan kunnen wij dat op maat voor u inrichten.

Human Design analyse
Erik Hofstra doet regelmatig Human Design analyses voor zijn klanten. Hij behaalt hier geweldige resultaten mee. Deze analytische methode brandt dwars door alle brei van het dagelijks leven heen en brengt de werkelijke natuur met talenten en potentie van uw medewerker in kaart.  Wat hier anders aan is dan een traditioneel assessment? Voor meer informatie KLIK HIER

De juiste beslissingen kunnen nemen

Selectie-instrumenten geven persoonlijke informatie die belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van uw werknemer, zoals het aanbieden van een baan, doorstroom naar een andere positie, of het toelaten tot een opleiding.

Om de juiste beslissingen te kunnen nemen/maken, gebruiken we de informatie uit de psychologische tests, interviews, opdrachten en vragenlijsten. Het voornaamste doel van het gebruik van deze instrumenten is het vergroten van de kans op het nemen van juiste beslissingen.

De kwaliteit (betrouwbaarheid en validiteit) van individuele instrumenten, zoals genormeerde tests en vragenlijsten, is dus essentieel om goede beslissingen te kunnen nemen.

Optimale kwaliteit = de beste beslissingen nemen

De belangrijkste 1ste stap is zorgen voor vóóraf opgestelde, expliciet gemaakte beslisregels of een vooraf vastgestelde weging (factoren van de functie(s) of talentbepaling. Wat is het doel van het testen?). Dat doen we samen. Pas daarna zetten we de juiste instrumenten in. In de meeste gevallen zet ik het materiaal van SHL (o.a. de OPQ) in, omdat ze de grootste testbatterij van de wereld hebben met de meeste testdata (deelnemers). Zodoende is er optimale kwaliteit, waarop u de beste beslissingen kunt maken.

Opdrachtgevers

Neem contact op en bespreek gratis uw casus

Voordat u in zee gaat met een partij die assessments voor u kan verzorgen, is vertrouwen en betrouwbaarheid essentieel. Dat ontstaat door contact te maken en gezamenlijk te onderzoeken of wij de partij voor u zijn om uw wensen te kunnen vervullen. Ik zeg het maar even zoals het is.

Voor meer informatie of het verzoek om een samenwerking op te starten, kunt u mij bellen of een email sturen:
06-36454134
erik@sollicitatieacademie.nl

Tot zo!
Erik Hofstra

Wat anderen over ons zeggen

Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Welkom terug!