Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Wij garanderen resultaat voor uw hoger opgeleide* medewerker.

Vitaliteitsprogramma’s

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is hip.Het is een containerbegrip waar wij graag eerst duidelijkheid in scheppen.

Algemeen
Vitaliteit verwijst naar de energie, veerkracht en het algehele welzijn van een individu. Het houdt in hoe vitaal, energiek en gezond iemand is, zowel fysiek als mentaal.

Specifiek
Werknemers met een hoge vitaliteit kunnen over het algemeen beter presteren, zijn gemotiveerder en hebben een hogere arbeidssatisfactie. Daarentegen kunnen werknemers met een lage vitaliteit meer kans hebben op stress, burn-out, verminderde productiviteit en een verminderd welzijn.

Het is daarom belangrijk voor werkgevers om programma’s en beleid te implementeren die de vitaliteit van werknemers bevorderen om een gezonde en productieve werkomgeving te creëren.

Maar, hoe doe je dat?

De eerste fase is de analyse- of onderzoeksfase. Hierdoor breng je het niveau van vitaliteit van uw werknemers in kaart. Honder de aspecten van vitaliteitsonderzoek:

  1. Prestatie-indicatoren: Werknemers met een hoge vitaliteit presteren vaak beter op het werk, tonen meer betrokkenheid bij hun taken en behalen veelal betere resultaten.

  2. Gezondheidsindicatoren: Vitaliteit is vaak gerelateerd aan gezondheid. Werknemers met een hoge vitaliteit hebben veelal een betere fysieke gezondheid, zijn minder vaak ziek en hebben meer energie gedurende de dag.

  3. Tevredenheidsenquêtes: Werknemers met een hoge vitaliteit zijn over het algemeen meer tevreden met hun werk en voelen zich beter in staat om hun taken uit te voeren.

  4. Absentie- en verzuimcijfers: Werknemers met een lage vitaliteit kunnen vaker afwezig zijn van het werk als gevolg van ziekte, stress of burn-out.

  5. Feedback van managers en collega’s: Managers en collega’s kunnen observaties delen volgens gestandaardiseerde normlijsten en zo de energie, betrokkenheid en algemene prestaties inventariseren. Op die manier kan bekeken worden wat het nivo van vitaliteit per groep werknemers/afdeling of werknemers afzonderlijk is.

Dan volgt de inventarisatie en duidingsfase. Welke interventie levert zeer waarschijnlijk het beste effect op/ het meest rendement op?

Vervolgens kan de implementatiefase worden opgestart. Wij kunnen dit uitvoeren en verder begeleiden. Zodoende kan de verankering in de organisatie plaatsvinden. Vaste feedbackmomenten met genormeerde lijsten worden als meetlat ingezet, zodat het effect van de interventies zichtbaar wordt.

Deskundigheid

Oprichting in 2013, ervaring met alle mobiliteitsvraagstukken vanaf 2004 en honderden mensen naar nieuw passend werk toegeleid.

Vitaliteit is een wezenlijk onderdeel van dat succes. Vandaar dat we graag met u in gesprek gaan om de mogelijkheden verder te bespreken en te onderzoeken.

Betrouwbaar

We doen wat we zeggen. Als u ons kunt betrappen op nalatigheid, dan betalen we u gewoon terug; niet goed, geld terug. Zie onze testimonials.

Opdrachtgevers

Wij handelen altijd snel en adequaat in de eerste contactmomenten. Wij garanderen een oplossing. Dat kan niet altijd snel, maar wel goed. Dat is wat maatwerk en werken met mensen zo mooi maakt. Het is en blijft een avontuur, kijken en zoeken naar mogelijkheden en gewoon volhouden.

* Onder hoger opgeleiden verstaan wij mensen met minimaal een MBO-4 niveau en 7 jaar ervaring. Dat zijn vaak de professionals, experts, managers, bestuurders, DGA’s et cetera.

Wat anderen over ons zeggen

Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Welkom terug!