Re-integratie

Eerst even helderheid creëren: Mag je een re-integratiebureau via je werkgever of via het UWV uitzoeken?

Voor informatie over een re-integratietraject vanuit het UWV, ga naar het menu-item “UWV” hierboven.

Jouw re-integratie via je werkgever verloopt via de Wet verbetering Poortwachter. Er is sprake van een 1ste spoor en een 2e spoor re-integratie. Beetje gekke term wellicht, maar het dekt de lading goed.

Na het 1ste spoor (meestal 52 weken) treed automatisch het 2de spoor re-integratie in. De werkgever is samen met jou en de bedrijfsarts verantwoordelijk voor een passende invulling hiervan.

Voor jou persoonlijk is het al vervelend genoeg om nog steeds in de ziektewet te moeten vertoeven. Je wilt weer aan het werk, maar het lukt gewoon niet, of alleen deels, met aangepast werk. Niet leuk, maar nodig.

Als blijkt dat terugkeer naar eigen werk, of ander werk binnen de eigen organisatie niet mogelijk is, dan wordt 2e spoor re-integratie ingezet. De weg naar buiten dus. Daar wordt veelal een externe organisatie, gespecialiseerd in 2e spoor re-integratie, voor ingevlogen. Zo’n externe partij zijn wij. Je kunt hier lezen hoe wij werken en wat we voor jou en je werkgever doen.

Outplacement

Outplacement is soms nodig. Bij verreweg de meeste mensen is een door omstandigheden veroorzaakt ontslag een levensveranderende gebeurtenis. Stressvol ook. Helemaal als het de eerste keer is. Gevoelens van machteloosheid, boosheid en frustratie zijn veel voorkomend. Begrijpelijk. Kort door de bocht: Je kunt de situatie niet veranderen, wel draaglijker maken.

Als er sprake is van outplacement dan wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld, waarin de voorwaarden van de door omstandigheden veroorzaakte uit-dienst-treding – worden vastgelegd. Eén van de onderdelen in die vaststellingsovereenkomst is een transitievergoeding. Een ander onderdeel is veelal een outplacementvergoeding. Voor die outplacementvergoeding mag je zelf een organisatie uitzoeken die jou helpt met de uiterst vervelende situatie, die recent is ontstaan. De loopbaancoach gaat jou helpen met het vinden van nieuw, passend werk.

Daarmee is outplacement ook een kans. Dat voelt op het moment zelf misschien helemaal niet zo, maar uit mijn persoonlijke ervaring en uit de ervaring van mensen die ik begeleid naar nieuw en passend werk, kan ik opmaken dat het klopt. Daarnaast is het psychologisch gezond om het als een kans te zien, je kunt er immers toch niets aan veranderen.

Wil je meer lezen over hoe wij van een vervelende en stressvolle situatie als je baan verliezen, een kans maken? Kijk dan alsjeblieft even hier.

Creëer eerst duidelijkheid en maak dan pas een keus. Wij helpen jou daar graag bij.