Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Re-integratie / outplacement

Wij begeleiden jou naar nieuw werk

Re-integratie 2e spoor en outplacement zijn beide vormen van begeleiding naar nieuw werk bij een andere werkgever. Hoewel ze vergelijkbaar zijn, hebben ze verschillende oorzaken en verplichtingen. Op deze pagina leggen we de precieze verschillen uit en hoe jij die verschillende aspecten terug ziet in onze begeleiding.

Re-integratie via de werkgever

Of je nu werknemer of werkgever bent, soms moet je op zoek naar een re-integratiebureau. Re-integratie via de werkgever verloopt anders dan via het UWV. Wil je meer informatie over re-integratie via het UWV? Kijk dan bij het menu-item ‘UWV’ bovenaan de pagina.

Wet verbetering Poortwachter is altijd het uitgangspunt
Als je een re-integratietraject volgt via je werkgever, dan valt dit onder de Wet verbetering Poortwachter. Re-integratie via de werkgever bestaat uit een 1e en 2e spoor re-integratie. Na het 1e spoor (vaak na 52 weken) start automatisch het 2e spoor re-integratie. Alleen als daar gegronde redenen voor zijn, mag de werkgever het 2e spoor re-integratietraject al in het eerste jaar inzetten. De bedrijfsarts moet de onderbouwing daarvan altijd onderschrijven, en het moet opgenomen worden in de eindevaluatie van het 1e spoor re-integratietraject.

De werkgever, werknemer en de bedrijfsarts zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het vinden van een passende invulling van het re-integratietraject. De verplichtingen van het re-integratietraject (die staan beschreven in de Wet verbetering Poortwachter) gelden zowel voor het 1e spoor als het 2e spoor re-integratie.

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer aan het werk, maar soms lukt dat niet volledig of alleen met aangepast werk. Als terugkeer naar eigen werk of ander werk binnen de eigen organisatie niet mogelijk blijkt, wordt het 2e spoor re-integratie traject gestart. Dit betekent dat je op zoek gaat naar werk buiten de eigen organisatie. Hierbij wordt vaak een externe organisatie, gespecialiseerd in 2e spoor re-integratie, ingeschakeld. Wij zijn zo’n externe partij en kunnen je helpen bij dit traject. Verrassend hè? 😉

Hoe kunnen wij jou helpen?

  • Bij 2e spoor re-integratie is menselijk contact van groot belang voor een succesvolle terugkeer naar werk. Onze aanpak is daarom gericht op persoonlijke aandacht, snelheid en efficiëntie. We maken een grondige analyse van jou als mens en van jouw situatie, gezondheid en welzijn in leven en werk. Hierbij zetten we bewezen effectieve tools in die jouw talenten, vaardigheden, kennis en motivatie (opnieuw) in beeld brengen. Dit geeft je een duidelijk inzicht in wie je bent als mens en hoe je met die kennis de arbeidsmarkt opnieuw kunt betreden.
  • Samen werken we aan jouw positie op de arbeidsmarkt en hoe we deze het beste kunnen benaderen, zodat de kans op passend, nieuw werk, het grootst is.
  • De ondersteuning die wij bieden voor het vinden van die nieuwe, passende baan bestaat uit o.a. uit het strategisch leren kijken naar de arbeidsmarkt, een uitmuntende vacature-analyse, netwerk- en sollicitatietraining en het opstellen van een passend CV en motivatiebrief.
  • Als re-integratiepartij zorgen wij voor een goede afstemming met jouw werkgever. Je hoeft daar niet mee bezig te zijn. Wij nemen dat voor jou uit handen.
 

Tot slot. Er zijn verschillende re-integratiebedrijven actief op de markt die gespecialiseerd zijn in 2e spoor re-integratie, met elk hun eigen werkwijze en expertise. Het is daarom van belang om goed te onderzoeken welk re-integratiebedrijf het beste bij de specifieke situatie van jou past.

Onze aanpak is persoonlijk en praktisch, en gericht op jouw specifieke behoeften en doelen. Neem vandaag contact met ons op om verder te ontdekken hoe we jou kunnen helpen en ondersteunen bij het vinden van nieuw, passend werk.

Outplacement

Outplacement is soms noodzakelijk. Een ontslag door omstandigheden is vaak een levensveranderende gebeurtenis die veel stress met zich meebrengt, vooral als het de eerste keer is. Gevoelens van machteloosheid, boosheid en frustratie zijn begrijpelijk, maar de situatie is niet te veranderen. De keus is gemaakt. Iedereen moet verder.

Bij outplacement wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld waarin de voorwaarden van de uit-dienst-treding worden vastgelegd, waaronder een transitievergoeding en vaak een outplacementvergoeding. Met de outplacementvergoeding kun je een organisatie kiezen die je helpt bij het vinden van nieuw, passend werk. Wij zijn uiteraard zo’n soort organisatie die outplacementtrajecten uitvoert.

Outplacement biedt kansen, hoewel dit misschien niet zo voelt op het moment zelf. Uit ons onderzoek en ervaringen met onze klanten kunnen we opmaken dat een outplacementtraject een kans is om jezelf te ontwikkelen en een kans is om een nieuwe start op de arbeidsmarkt te maken. Het is psychologisch gezond om outplacement als een kans te zien, aangezien de situatie toch niet te veranderen is. Wil je meer weten over hoe wij van een vervelende en stressvolle situatie als het verliezen van je baan een kans kunnen maken? Neem dan vandaag contact met ons op om veder te verkennen hoe we jou kunnen helpen en ondersteunen bij het vinden van nieuw, passend werk.

Outplacement biedt ook kansen

Hier alvast een samenvatting van onze aanpak voor een outplacement traject

Onze diensten omvatten onder andere:

  • Een gedegen analyse van wie je als mens bent, wat je kwaliteiten zijn, je talenten, vaardigheden, kennis en wat je drijfveren (motivatie) zijn. Dat is de basis waarop we samen verder kunnen.
  • Strategisch kijken naar de arbeidsmarkt: we helpen je om de arbeidsmarkt te begrijpen en in kaart te brengen waar jouw kansen liggen.
  • Uitmuntende vacature-analyse: we analyseren de vacatures die voor jou interessant zijn en geven je advies over hoe je jezelf het beste kunt presenteren.
  • Netwerk- en sollicitatietraining: we leren je hoe je effectief kunt solliciteren en hoe je jouw netwerk kunt inzetten bij het vinden van werk.
  • Het opstellen van een passend CV en motivatiebrief: we helpen je om jouw CV en motivatiebrief op te stellen op een manier die aansluit bij de eisen van de vacatures waarop je solliciteert.

 

Onze aanpak is persoonlijk en praktisch, en gericht op jouw specifieke behoeften en doelen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale baan.

Welkom terug!