Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Over ons

Wij helpen jouw wél aan die nieuwe baan

De Sollicitatie Academie is een initiatief van Erik Hofstra, een loopbaangids met 20 jaar ervaring in de recruitment- en re-integratiebranche. In 2013 richte hij de Sollicitatie Academie op met als missie om hoogopgeleide baanveranderaars te helpen bij het vinden van een nieuwe baan die bij hen past, door middel van zijn strategisch sollicitatie systeem. Dit systeem bestaat uit effectieve analyse-, coachings- en trainingstechnieken die elke fase van het sollicitatieproces ondersteunen. Daarnaast bieden we ook assessments, human design analyses en talentonderzoek aan om de persoonlijkheid, capaciteiten, talenten en potentieel van zijn klanten in kaart te brengen. 

De sollicitatie academie heeft als visie dat iedere baanveranderaar recht heeft op de beste hulp in zijn loopbaanveranderingsproces.

Het verhaal van Erik Hofstra

Door mijn persoonlijke sollicitatieworstelingen in 2004 en 2010 heb ik alle frustraties en ergernissen wel zo’n beetje ervaren, die men tijdens een fase van loopbaanverandering kan ervaren.

Door vooral vage of niet kloppende afwijzingen, begon ik mij onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het allemaal zelf moest weten, zelfstandig kunnen. Dat heeft achteraf geleid tot onnodig lange zoektochten. En een dure, maar waardevolle leerschool.

Het kan ook anders. De frustraties en gevoelens van verbittering hoeven zo hoog niet op te lopen als dat ik dat destijds heb moeten ervaren. Door mijn dure leerschool kun je mijn bewustwordingslessen en sollicitatie-essenties gewoon kopiëren en onder begeleiding toepassen. Zo ontstaat er altijd een tripple win. Voor jou, je nieuwe werkgever en voor mij.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan veroveren dan anderen?

Ik ben toen met die vraag vanuit een stichting gestart. Met mijn 10 jaar ervaring in de recruitment- en re-integratiebranche, wilde ik die vraag voor eens en voor altijd beantwoord hebben. Niet voor mijzelf, maar voor iedereen die van baan verandert, of dat nu door omstandigheden veroorzaakt is of omdat het vanuit eigen beweging wordt ingezet. Ik wilde daar een werkbare oplossing voor.

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en gesprekken met andere professionals, is dat gelukt – al zeg ik ’t zelf. Uiteraard is daar heel wat testen en bijschaven aan vooraf gegaan… maar, dan heb je ook wat.

 
Erik Hofstra. Loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie
Erik Hofstra
  • 10 jaar succesvol in de recruitment en re-integratiebranche
  • Auteur (Van Werk Naar Werk Startersgids)
  • Persoonlijk in contact, praktisch in de uitvoering
  • Honderden werkzoekers naar een andere baan begeleid
  • Het Strategische Sollicitatie Systeem ontwikkeld
  • Het meest complete digitale baanveranderingsprogramma ontwikkeld

Samenwerkingen

De Sollicitatie Academie werkt strategisch samen met diverse professionals met een passie voor loopbaanbegeleiding.

Roos Kiers

Loopbaanprofessional & Levenscoach

Puck van Groningen

Lichaamsgericht psycholoog

Op het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek voor de diensten ‘werkfit maken’, ‘naar werk’, ‘modulaire dienstverlening’ en ‘praktijkassessment’ dat uitgevoerd wordt voor het UWV scoort de SollicitatieAcademie 8.8 (8.2 is gemiddeld).

Opdrachtgevers

Wat anderen over ons zeggen

Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Welkom terug!