Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Wij garanderen resultaat voor uw hoger opgeleide* medewerker.

Re-integratie 2e spoor

Wat is 2e Spoor re-integratie?
Onder re-integratie in Spoor 2 verstaan we alle activiteiten gericht op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Spoor 2 is aan de orde zodra er geen zicht (meer) bestaat op een structurele werkhervatting binnen de eigen organisatie.

Wanneer precies?
Als werkgever bent u verplicht de 2e Spoor re-integratie in te zetten na de eerste 52 weken van het verzuim van de werknemer. Dat mag ook eerder, als daar aanleiding toe is. Uw bedrijfsarts dient dit te bestendigen (en onderbouwen). Overleg hierover met UWV is verstandig.

Een 2e Spoor traject moet uiterlijk binnen 6 weken na de eerstejaarsevaluatie (in de 52e verzuimweek) worden gestart. 

Voorwaarden 2e Spoor re-integratie
Het UWV schrijft voor dat een zogenaamd adequaat 2e Spoor traject moet worden gestart om de hervattingskansen van de arbeidsongeschikte werknemer zo veel mogelijk te
vergroten.

Ook tijdens het 2e Spoor traject zal het 1e Spoor steeds moeten worden gewogen op mogelijkheden.

De werkgever en werknemer moeten alle hervattingsmogelijkheden blijven onderzoeken. Bijvoorbeeld na een wijziging in de belastbaarheid of een wijziging in de organisatie.

Onze aanpak
Ons doel is dat uw medewerker conform afspraken doorstroomt naar nieuw passend werk, buiten de eigen organisatie, zodra dat kan. Hiervoor wordt altijd maatwerk geboden, met de ondersteuning van online middelen en opdrachten.

Onze aanpak is altijd persoonlijk en praktisch, anders kan er immers geen maatwerk plaatsvinden. Persoonlijk, omdat daardoor het vertrouwen kan ontstaan dat zo nodig is om vooruitgang te boeken en praktisch om deskundigheid om te zetten in daadkracht. Vervolgens (en ondertussen) coachen we op veerkracht en vitaliteit van uw werknemer.

Meer informatie of een afspraak maken?

We komen graag met u in contact als u een re-integratievraagstuk heeft liggen voor een re-integratietraject. Of een andere door- of uitstroom vraagstuk.

Het is voor ons belangrijk om eerst goed contact met u te maken over uw vraagstuk en vervolgens de afstemming te doen. Nieuwsgierig? Afspraak maken?

U kunt ons mailen via info@sollicitatieacademie.nl of mij [Erik Hofstra] bellen: 06-36454134

Opdrachtgevers

Wij handelen altijd snel en adequaat in de eerste contactmomenten. We garanderen een oplossing. Dat kan niet altijd snel, maar dan komt het wel goed. Dat is wat maatwerk en werken met mensen nu eenmaal met zich meebrengt. Het is en blijft een avontuur, een reis, waarbij altijd de eerste stap moet worden gezet. In dit geval is die aan u. 

info@sollicitatieacademie.nl

06-36454134
[Erik Hofstra]

Wat anderen over Erik zeggen

Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken, kwam ik al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over zijn aanpak met De Sollicitatie Academie. Toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Re-integratie 2e spoor

Welkom terug!