Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Je wilt wat anders

“Nog langer zo doorgaan gaat gewoon niet. Er moet wat veranderen. Liefst zo snel mogelijk”

Als je geruisloos, onder de radar, van baan wilt veranderen of het zelfstandig ondernemerschap wilt verkennen, dan zit je hier goed.

Misschien ervaar je één van deze situaties:

 • Je carrière bevindt zich in een vervelende dip en je mist de uitdaging.
 • Je ziet geen mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf.
 • Je voelt je niet (meer) begrepen of erkend voor je inspanningen.
 • Je hebt te maken met een (nieuwe) leidinggevende die niet fijn is om mee te werken.
 • De werk-privébalans is volledig doorgeslagen richting werk.
 • Je overweegt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, maar weet niet waar te beginnen.
 • De werksfeer is slecht of je krijgt niet de vrijheid die je nodig hebt.

Niet op je plek zitten kan erg vervelend zijn. Het kan leiden tot stress en frustratie in plaats van plezier hebben in je werk. Andere symptomen zijn:

 • Je kunt je beknot voelen in plaats van vanuit vrijheid te kunnen handelen
 • Je werk blijft misschien liggen of de kwaliteit ervan is stukken minder
 • Je blijft onnodig lang hangen in vertwijfeling en/of verwarring vanwege het ontbreken van duidelijkheid.

 

Als het nog erger wordt, kun je zelfs de volgende symptomen ervaren:

 • Je terugtrekken op kantoor of misschien zelfs als je thuis bent
 • Nergens zin in hebben, zelfs niet in de dingen die je voorheen zo leuk vond

 

Dit zijn veelvoorkomende gevolgen van het niet meer op je plek zitten. Het is begrijpelijk dat je hier van af wilt. Maar hoe doe je dat? Wat is daarvoor nodig?

Als je jezelf in een aantal van de beschreven situaties herkent, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk hulp zoekt. Alleen kom je er namelijk niet uit, zo wijst onderzoek steeds weer uit. Je blijft dan onnodig lang in die negatieve, mogelijk cynische draaideur vast zitten.

Het is niet voor niets dat je onze website bezoekt. Je hebt behoefte aan deskundig advies en wellicht meer.

Zorg er voor dat je jezelf goed informeert voordat je een keuze maakt over wie jou het beste kan helpen met jouw vragen. Op die manier voorkom je dat je onnodig veel tijd verspilt. Een verandering van baan hoeft namelijk niet lang te duren als je eenmaal duidelijkheid hebt over wie je bent (capaciteiten, competenties en talenten) en wat je te doen staat.

Let op: het is cruciaal om deze duidelijkheid voor jezelf te creëren voordat je de arbeidsmarkt benaderd. Zonder duidelijkheid is er geen positief vervolg. Dat is nu eenmaal de wet van oorzaak en gevolg.

Een goede optie kan zijn om enkele gesprekken te hebben met een loopbaancoach. De meeste mensen die wij hebben geholpen, kunnen na deze gesprekken zelfstandig verder in hun huidige of nieuwe werk. Het is wel belangrijk dat je de uitkomsten van de coaching constructief gebruikt en er zelf ook actief mee aan de slag gaat. Alleen dan zul je verandering zien en productief blijven. Blijf werken aan werk!

Wat levert het jou op?

Het proces van een geslaagde baanverandering levert veel voordelen op, zoals meer zelfvertrouwen, levensplezier, motivatie en een gezonde privé-werk balans.

Voor de meeste mensen vergt baanverandering een behoorlijke dosis moed en doorzettingsvermogen. Zo voelen de meeste mensen zich veelal alleen in het proces van baanverandering. Een loopbaancoach komt dan erg goed van pas. Je hebt vooral deskundigheid en steun nodig als je van baan wilt veranderen en je niet goed weet hoe je dat moet aanpakken. Ons advies; profiteer van de voordelen.

Vraag je werkgever om hulp

In veel gevallen is de werkgever bereid om je te steunen in het coaching traject. Dat is zeker het geval als je zichtbaar niet lekker in je vel zit. Maak het bespreekbaar. Ook dat kun je aan ons voorleggen, wij adviseren je daar graag in.

Het kenbaar maken van je ‘onvrede’ heeft een aantal voordelen. Het lucht op. Als het goed is krijg je extra ruimte voor je proces. De meeste werkgevers hebben budget gealloceerd voor ontwikkeling van hun medewerkers. Ze hebben de plicht om goed werkgeverschap te laten zien.  Speel daar dus op in.

Als je het moeilijk vindt om dit ter sprake te brengen, leg het eens aan ons voor. Waarom niet?

Wat kun je van ons verwachten

Wij zijn vooral gespecialiseerd in:
 • Het creëren van duidelijkheid  (wie ben je, welke kennis & vaardigheden bezit je, wat zijn je talenten, wat is je motivatie/ wat zijn je drijfveren en welk werk past vooral bij jou?)
  …en vervolgens bieden wij jou persoonlijke en praktische ondersteuning bij het werk wat er daarna moet gebeuren, zodat je ook daadwerkelijk die nieuwe passende baan veroverd.
 • Wij nemen de mens en zijn omgeving altijd als uitgangspunt. Die holistische benadering vertaalt zich gaandeweg het proces van zelf in praktische essenties voor jouw baanverandering. Daardoor scoren we hoog op klantonderzoeken.
  Kwaliteit in = kwaliteit uit.
Wat leveren we samen op? Nou dit:
 • Jouw persoonlijke communicatie- en marketingplan voor de arbeidsmarkt.
 • Het maken van een effectief cv met jouw persoonlijk profiel, werkervaring en opleidingen.  Dat moet “spot on” zijn.
 • Het marktonderzoek met als uitkomst 50 doelbedrijven die voor jou de kansen op die nieuwe passende baan aanzienlijk vergroten.
 • Het opstellen van een actieplan waarin je concrete stappen zet om je nieuwe (droom)baan te vinden of te creëren.
 • Het verbeteren van je sollicitatievaardigheden, zoals het correct doen van een vacature-analyse, het schrijven van een motivatiebrief, het voeren van sollicitatie- en netwerkgesprekken en het voorbereiden daarop.
 • Het evalueren van je voortgang en resultaten, en het bijsturen waar nodig. 100% steun. Na elk sollicitatie- of netwerkgesprek heb je een klankbord. Erg leerzaam!
Test persoonlijkheidskenmerken, wat je leuk vindt, wat bij je past, hoe de arbeidsmarkt werkt
Je kunt meteen beginnen

Wil je binnen 5 minuten weten waar jij staat?

Dat kan hier & nu. Het is zelfs een voorwaarde om effectief met loopbaanverandering aan de slag te kunnen.

Alles begint namelijk met duidelijkheid, 
duidelijkheid over:

– wie je bent, je persoonskenmerken,
– wat je echt leuk vindt, bij jou past,
– wat je kunt, vaardigheden en ervaring,
– en hoe de arbeidsmarkt momenteel werkt.

Zonder die duidelijkheid start je niet goed genoeg. Je maakt verkeerde keuzes en daardoor duurt jouw baanverandering onnodig lang. Dat gaat vroeg of laat- knagen aan je gevoel van eigenwaarde en dus aan jouw levensgeluk.

Om dat te vermijden kun je hier de gratis functie- en werkplektest doen. Een e-mailadres is niet nodig (inderdaad, geen marketingstunts).

De test bestaat uit 20 stellingen.

Het invullen kost je nog geen 5 minuten en je ontvangt direct de testuitslag.

Lees je liever verder? Prima, de test kun je straks ook doen, is toch gratis en loopt niet weg)

Dan nu meer informatie over ons complete programma,

in het kort komt het hierop neer:

1-OP-1 COACHING
GEDURENDE HET HELE TRAJECT

+

ONLINE
SOLLICITATIE CURSUS

BAANGARANTIE!

1-op-1 Coaching

Om de samenwerking en het succes te verhogen, is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en goed afstemmen. Daarom start het traject standaard met een uitgebreid intakegesprek. Je kunt dan uitleggen wat je situatie is, waar je tegenaan loopt en wat je persoonlijke wensen zijn. Zo kunnen we per keer goed afstemmen op de onderwerpen, doelen en resultaten.

Het traject bestaat uit 1-op-1 coaching en een online programma die tegelijkertijd worden opgestart. De 1-op-1 coaching vindt vooral plaats via videogesprekken. Dat was al onze standaard procedure en is dankzij Corona heel gewoon geworden. We zien geen verschil in resultaat tussen live spreken en videobellen.

De 1-op-1 gesprekken zijn gericht op het bieden van maatwerk, zodat we je op een praktische manier kunnen helpen, ondersteunen, adviseren, coachen en soms trainen. Het is maar net wat jij nodig hebt om een beter resultaat te kunnen behalen.

 

De online sollicitatie cursus

Het online deel werkt vooral ondersteunend en bestaat uit een introductie en 8 modules met in totaal 65 video’s met bijbehorende opdrachten en een aantal assessments.

In deze video wordt het uitgelegd, daarna worden de 8 modules nogmaals toegelicht.

introductie van de sollicitatiecursus

Toelichting online programma

Introductie

In deze module krijg je een overzicht en vergezicht van het totale online trainingsprogramma. We vertellen je alvast wat de 6 kritische succesfactoren van het sollicitatieproces zijn, waar jouw kansen en belemmeringen vooral liggen en hoe je (weer) grip krijgt op jouw loopbaan.

 • Overzicht van het trainingsprogramma
 • Krijg grip op jouw situatie
 • Wat zijn jouw kansen en waar zitten de belemmeringen
Mindset is de eerste module van de sollicitatiecursus

Module 1 – Mindset

Hier ga je alles leren over het begrip mindset, wat het is en wat het vooral niet is. Je gaat ervaren welke mindset productief voor jou werkt en welke niet en waarom dat is. Dit is misschien niet het eerste wat je verwacht, maar het is wel heel belangrijk. De juiste mindset geeft vertrouwen en maakt verandering draagbaar en geeft betekenis.

 • De werking van het brein
 • Jouw mindset en de verborgen spelbreker
 • Het effect van een de juiste mindset
Introspectie

Module 2 – Introspectie

In de introspectiemodule leggen we de basis voor alle opvolgende modulen. Je gaat hier duidelijkheid creëren voor jezelf en hoe dat zich verhoudt tot de context waarin jij je wilt begeven. Klopt het, voelt het goed, is er sprake van samenhang?
Als je deze fase goed doorloopt kun je verder. Zo ga je hier jouw drijfveren helder maken, jouw competenties vastleggen en jouw toegevoegde en unieke waarde(n) neerzetten. 

 • Maak kennis met de driehoek van zelfvertrouwen
 • Wat betekent samenhang voor jou
 • Alles over assessments, persoonlijkheidsvragenlijsten en IQ
 • Praktische aanpak op prestaties
Doelstelling

Module 3 – Doelstelling 

Je gaat hier jouw professionele doelstelling ontwikkelen en opschrijven. Belangrijk voor de netwerk- en sollicitatiegesprek die je later in het proces gaat voeren. Je gaat jouw mission statement maken, zodat jouw zoektocht de enige juiste richting krijgt, die het dient te hebben voor optimaal succes. Hierdoor ben je effectiever in je zoektocht. 

 • Maak jouw mission statement of compelling story 
 • Maak jouw professionele doelstelling 
 • Stel jouw loopbaanvisie op en creëer richting
Vermarkt jezelf als een pro

Module  4 – Vermarkt jezelf als een pro 

Je kunt hier pas starten als je jouw koers voor de arbeidsmarkt hebt bepaald. Zodra die helder is, kun je jezelf aantrekkelijk maken, zodat bedrijven jou ook daadwerkelijk willen spreken, zien.  Personal branding zonder opsmuk en blufpoker dus. Jezelf voor eens voor altijd op de goede manier neerzetten, zodat je hierna naar buiten kunt. Het is de bedoeling dat je een menselijke magneet wordt voor de juiste mensen op de arbeidsmarkt. Dat ga je hier doen. 

 • Jouw CV samenstellen 
 • Jouw social mediaprofielen op scherp zetten 
 • Jouw strategisch communicatieplan ontwerpen 
Doelmarkt

Module  5 – Informatie verzamelen 

Al het voorgaande heeft je hier naartoe geleid. Nu wordt het een beetje spannend. Je gaat je richten op de arbeidsmarkt. Welke organisaties vind jij interessant, waar wil jij het liefst werken en wie kunnen jou daarbij helpen? Je gaat het hier allemaal doen  

 • De concurrentie een stap voor zijn 
 • Doelbedrijven selecteren 
 • Next level Tips & Trucs 
Naar buiten

Module  6 – Naar buiten treden 

Hier werken we aan het netwerken, de beste strategie om nieuw werk te bemachtigen. Maar hoe doe je dat nu slim? Hoe kom je in contact met de juiste mensen en hoe krijg je die zover dat ze iets voor jou willen doen?

 • Gesprekstechnieken en indruk maken 
 • Maak kennis met De Sollicitatie Matrix© 
 • Verhoog jouw productiviteit met een factor 10 
 • Alternatieve zoekmethoden en kansen benutten 
Sollicitatiegesprekken

Module  7 – Sollicitatiegesprekken voeren 

Alfred Brendel ontdekte het volgende: “The word listen contains the same letters as the word silent.” In zo ongeveer 1 uur weet je of je die baan hebt of niet – en je kunt de recruiters/interviewers exact vertellen waarom dat is.

Dit is de essentie van wat De Sollicitatie Academie uitmuntend goed kan. Dat heeft te maken met de psychologische factoren van het sollicitatiegesprek. Die leer je alleen hier, waarna je ze met zelfvertrouwen gaat inzetten. 

 • Gevoelige kwesties aankaarten
 • Hoe je de balans in jouw gesprek houdt 
 • De beste onderhandelingstechnieken
 • Het arbeidscontract afsluiten
Starten in jou baan

Module  8 – Starten in je nieuwe baan 

Gefeliciteerd! Hier heb je die nieuwe baan werkelijk in the pocket! Je kunt starten.

Hier leer je wat velen vergeten of maar half doen. En dat is niet zo handig als je bedenkt dat je zeer waarschijnlijk nog een proeftijd hebt en start met een (half) jaarcontract.

Je leert hoe je de eerste 100 dagen van jouw nieuwe baan vorm geeft, zodat je soepel opgenomen wordt in de organisatie en je positie stap-voor-stap gaat verstevigen.

 • Afronden van jouw zoektocht 
 • Vertrouwen winnen en invloed creëren in je nieuwe functie 
 • Loopbaanmanagement 

Het programma biedt:

Voordelen:

Wat anderen over ons zeggen

(Of klik hier om gelijk naar het kostenplaatje te gaan)

Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Opdrachtgevers

Wat kost het en wat krijg je

Je hebt 2 opties:

Het actieprogramma

Je kiest voor het actieprogramma en krijgt:

– Intake + adviesgesprek in één (eenmalig)

– Onbeperkt toegang tot ons complete online
  omgeving

– Mogelijkheid om door te stromen naar het
  baangarantieprogramma

Prijs:  € 250,- inclusief btw

Vooraf betalen, geen 1-op-1 coaching en direct zelf je afspraak inplannen.

Het baangarantieprogramma

Je kiest meteen voor het baangarantieprogramma en krijgt:

– Baangarantie*

– Kennismaking + onbeperkt 1-op-1 coaching

– Toegang tot ons complete online programma tot je
  die baan hebt!

En dat voor maar € 1.150,- inclusief btw
(in termijnen te betalen)

* Baangarantie

Wij weten zeker dat we je kunnen helpen. Daarom garanderen wij het.

Wij gaan namelijk net zo lang met jou door tot je die nieuwe baan hebt.

Ons baangarantieprogramma werkt als volgt voor jou:

1. Start met de intake + adviesgesprek + onbeperkt toegang online programma € 250,- (vooraf betalen)

2. Kies of je verder wilt.

3. Zo ja, dan betaal je 2 x € 300,- p/mnd en de laatste € 300,- pas als je die nieuwe baan hebt

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als je eerst even wilt overleggen

Of bel 06-36454134

Welkom terug!