Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Je zit zonder werk

Dit had je waarschijnlijk niet verwacht. Wees gerust, want die nieuwe leuke baan is er ook voor jou, echt!

Je weet alleen nog niet hoe je dat aan moet pakken.

Jouw nieuwe baan is ons grootste zorg

Hoe wij die zorg omzetten in een effectieve aanpak en een methode die bewezen werkt, lees je hieronder

Maar eerst ga ik je hier mijn verhaal vertellen en waarom ik dit werk doe.

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt als het gaat om het zoeken naar – en veroveren van – een nieuwe baan. Zo ben ik in het verleden zonder werk komen te zitten door twee reorganisaties en later door een faillissement.

Ook is mijn contract een keer niet verlengd. Kan gebeuren. Ik kon er niets aan doen, ook al dacht ik toen van wel.

Wat mij het meest raakte waren de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektocht naar nieuw werk. Ik begon mij daardoor onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Dat heeft in het begin geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid… en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip of tegenvaller, je komt er sterker uit. Die reeks van ervaringen is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: “Hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?”

Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie
Erik Hofstra

Na uitvoerig onderzoek naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten,  ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Mijn dienstverlening bestond toen uit een online sollicitatiecursus met coaching naar keuze. Na een uitvoerige testperiode van die ontwikkelde methode, kon er worden gelanceerd, zoals dat heet. De eerste uitkomsten van deelnemers overtroffen mijn verwachtingen. Deelnemers waren dol enthousiast. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) bleken te werken!

De deelnemers snapten ineens waarom ze zo lang over hun zoekproces naar nieuw werk deden en wat ze veel beter moesten doen om die nieuwe baan te bemachtigen.

Voor velen was het zelfs een openbaring.

Het lag namelijk niet aan hun competenties; motivatie, kennis, persoonskenmerken en vaardigheden. Het was vooral hun benadering van de arbeidsmarkt en de sollicitatie skills en -tools die ze niet -of te weinig- hadden.

Dit wil je toch niet langer?

Voordat ik jou vertel wat wij anders doen, waardoor succes gegarandeerd is, wil ik er zeker van zijn dat we het over hetzelfde hebben. Daarom schets ik eerst vier situaties.

Situatie 1
Herken jij het onfatsoen van werkgevers, die niet de moeite nemen om op jouw sollicitaties te reageren? Het is een oorverdovende stilte.

De kans is groot dat je dit al meerdere keren hebt meegemaakt.

Situatie 2
Of je hebt al finale-gesprekken gevoerd bij werkgevers, maar je werd steeds nét níet gekozen voor die leuke job. Met misschien ook nog eens een vage afwijzing als klap op de vuurpijl.

Het frustrerende hiervan is, dat je al je energie en enthousiasme voor die functie hebt samen gebracht – je hebt je elke keer als het ware opgeladen om verder in het sollicitatieproces te komen, zonder enige vorm van zekerheid. Dan is een afwijzing extra zuur.

Je hebt dierbaren in jouw omgeving vertelt waar je mee bezig was, dat je in procedure zat voor die leuke baan – en dan toch die afwijzing… Pats. Weg hoop.  Als je dan nog een paar procedures hebt lopen, dan gaat het nog, dan kun je jezelf nog vertellen dat je nog andere ijzers in ’t vuur hebt.

Maar wat als dat niet zo is, of als het die ene baan betrof, waar je zó graag wilde starten…?

Plof. Daar zit je dan. Terug bij af.

Laad jezelf dan maar weer eens op voor een volgende vacature en bijbehorende sollicitatieprocedure. Weer opnieuw beginnen met de wetenschap dat alles zich kan herhalen.

Ben je dan misschien toch niet goed genoeg, te oud, tè…

Misschien heb je zelfs al een loopbaancoach via je oude werkgever gehad. Leuk en leerzaam zo’n traject, maar het heeft je geen nieuwe baan gebracht.

Tja, wat moet je dan? Alles zou dan toch wel duidelijk moeten zijn.

Even eerlijk. Kun je nu nog wel optimistisch zijn? Of denk je soms: “Er is blijkbaar geen werk meer voor mij. Werkgevers willen me gewoon niet”.

Logisch.

Situatie 3
Misschien vinden werkgevers inderdaad dat je te oud bent. Ze zitten niet op jou te wachten. Je hoort ’t veel om je heen. Zodra je ouder bent dan 40, 45 of 50, dan kun je het wel vergeten. Er is geen plek meer voor jou op die arbeidsmarkt. Terwijl jij nog zoveel te bieden hebt … Je bruist immers nog van de energie.

Wat ik al zei: in welke situatie je ook zit, wat je er zelf ook aan doet, er verandert he-le-maal niets aan jouw situatie. En dat is de pijnlijke waarheid.

Jij wilt gewoon een nieuwe baan. Aan ’t werk. Structuur in je leven, met collega’s samen aan mooie opdrachten werken. Niet dit gelul.

Situatie 4
Of misschien zie je het momenteel wel helemaal niet meer zitten, omdat jouw uitkering over een paar maanden stopt…, de stress loopt nu echt op, wat kun je dan nog doen? Je hebt alles immers al geprobeerd!

Hopeloos word je er van. Je voelt je bij tijd en wijlen moedeloos. Als het vrijdag is ben je blij omdat je in het weekend eindelijk even verlost bent van die sollicitatiedruk. Maar zodra de nieuwe week zich weer aandient, komen die neerslachtige gevoelens weer binnen. Het gaat knagen. Je vraagt je af hoe je in vredesnaam die nieuwe week weer door moet?

Je weet donders goed dat waar je nu zit, je jezelf niet meer ontwikkelt, je bouwt geen pensioen meer op (tenzij je verzekert bent), je salaris is veel lager, je kunt dus al die leuke dingen niet meer doen die je voorheen, zonder nadenken, wel deed.

Kun je nog wel op vakantie dit jaar? De huidige Corona situatie maakt die keus gemakkelijk, maar zeg eens eerlijk. Het liefst plan je een heerlijke vakantie voor jezelf en je dierbaren.

Kortom, je bent ook nog eens een deel van je vrijheid kwijt. Er is ineens onzekerheid op veel fronten.

Het creëert allemaal spanning. Ook niet goed voor je relatie, als je die hebt.

Niet meer dan begrijpelijk.

Dat wil je toch helemaal niet joh? Daar is ’t leven veel te kort voor.

Ook als je iemand bent die wat laconieker naar z’n eigen leven kan kijken en denkt dat het allemaal wel goed komt, dan nog wil je het liefst aan ’t werk. Meedoen. Er bij horen.

Hoe zou het zijn als je iedereen om je heen (eindelijk) dat goede nieuws kunt vertellen: dat je weer werk hebt. Passend en leuk werk!

En dat kan hè! Want het ligt niet aan jou. Je hebt immers nooit geleerd hoe je baanverandering écht aan moet pakken.

Hoe zou het zijn als er iemand is die je dit kan leren en je ook nog eens bijstaat in het hele proces..?

Als wij eenmaal met jou aan de slag gaan, dan laten we jou niet meer los

Ik durf te stellen dat wij het meest complete baanveranderprogramma van Nederland hebben, gebaseerd op de laatste psychologische inzichten, jarenlang onderzoek en een uniek persoonlijk talent voor dit vak, met een berg aan ervaring.

Wij weten wat het beste werkt en hoe het spel gespeeld moet worden in elke fase van jouw zoektocht. Wat je bijvoorbeeld wel en niet moet doen om weer aan de bak te komen. Als je het eenmaal weet, dan wordt het ineens erg simpel.

Dat lees je goed: we gaan net zo lang met elkaar aan de slag totdat jij die nieuwe, passende baan hebt,
daar tekenen we gewoon voor!

En dat is precies het verschil met al die andere loopbaancoaches en re-integratiebureaus

Zij staan nergens voor, wij wel: baangarantie!

Test persoonlijkheidskenmerken, wat je leuk vindt, wat bij je past, hoe de arbeidsmarkt werkt
Je kunt meteen beginnen

Wil je binnen 5 minuten weten waar jij staat?

Dat kan hier & nu. Het is zelfs een voorwaarde om effectief met loopbaanverandering aan de slag te kunnen.

Alles begint namelijk met duidelijkheid, 
duidelijkheid over:

– wie je bent, je persoonskenmerken,
– wat je echt leuk vindt, bij jou past,
– wat je kunt, vaardigheden en ervaring,
– en hoe de arbeidsmarkt momenteel werkt.

Zonder die duidelijkheid start je niet goed genoeg. Je maakt verkeerde keuzes en daardoor duurt jouw baanverandering onnodig lang. Dat gaat vroeg of laat- knagen aan je gevoel van eigenwaarde en dus aan jouw levensgeluk.

Om dat te vermijden kun je hier de gratis functie- en werkplektest doen. Een e-mailadres is niet nodig (inderdaad, geen marketingstunts).

De test bestaat uit 20 stellingen.

Het invullen kost je nog geen 5 minuten en je ontvangt direct de testuitslag.

Lees je liever verder? Prima, de test kun je straks ook doen, is toch gratis en loopt niet weg)

Dan nu meer informatie over ons complete programma,

in het kort komt het hierop neer:

1-OP-1 COACHING
GEDURENDE HET HELE TRAJECT

+

ONLINE
SOLLICITATIE CURSUS

BAANGARANTIE!

1-op-1 Coaching

Om de samenwerking en het succes te verhogen, is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en goed afstemmen. Daarom start het traject standaard met een uitgebreid intakegesprek. Je kunt dan uitleggen wat je situatie is, waar je tegenaan loopt en wat je persoonlijke wensen zijn. Zo kunnen we per keer goed afstemmen op de onderwerpen, doelen en resultaten.

Het traject bestaat uit 1-op-1 coaching en een online programma die tegelijkertijd worden opgestart. De 1-op-1 coaching vindt vooral plaats via videogesprekken. Dat was al onze standaard procedure en is dankzij Corona heel gewoon geworden. We zien geen verschil in resultaat tussen live spreken en videobellen.

De 1-op-1 gesprekken zijn gericht op het bieden van maatwerk, zodat we je op een praktische manier kunnen helpen, ondersteunen, adviseren, coachen en soms trainen. Het is maar net wat jij nodig hebt om een beter resultaat te kunnen behalen.

 

De online sollicitatie cursus

Het online deel werkt vooral ondersteunend en bestaat uit een introductie en 8 modules met in totaal 65 video’s met bijbehorende opdrachten en een aantal assessments.

In deze video wordt het uitgelegd, daarna worden de 8 modules nogmaals toegelicht.

introductie van de sollicitatiecursus

Toelichting online programma

Introductie

In deze module krijg je een overzicht en vergezicht van het totale online trainingsprogramma. We vertellen je alvast wat de 6 kritische succesfactoren van het sollicitatieproces zijn, waar jouw kansen en belemmeringen vooral liggen en hoe je (weer) grip krijgt op jouw loopbaan.

 • Overzicht van het trainingsprogramma
 • Krijg grip op jouw situatie
 • Wat zijn jouw kansen en waar zitten de belemmeringen
Mindset is de eerste module van de sollicitatiecursus

Module 1 – Mindset

Hier ga je alles leren over het begrip mindset, wat het is en wat het vooral niet is. Je gaat ervaren welke mindset productief voor jou werkt en welke niet en waarom dat is. Dit is misschien niet het eerste wat je verwacht, maar het is wel heel belangrijk. De juiste mindset geeft vertrouwen en maakt verandering draagbaar en geeft betekenis.

 • De werking van het brein
 • Jouw mindset en de verborgen spelbreker
 • Het effect van een de juiste mindset
Introspectie

Module 2 – Introspectie

In de introspectiemodule leggen we de basis voor alle opvolgende modulen. Je gaat hier duidelijkheid creëren voor jezelf en hoe dat zich verhoudt tot de context waarin jij je wilt begeven. Klopt het, voelt het goed, is er sprake van samenhang?
Als je deze fase goed doorloopt kun je verder. Zo ga je hier jouw drijfveren helder maken, jouw competenties vastleggen en jouw toegevoegde en unieke waarde(n) neerzetten. 

 • Maak kennis met de driehoek van zelfvertrouwen
 • Wat betekent samenhang voor jou
 • Alles over assessments, persoonlijkheidsvragenlijsten en IQ
 • Praktische aanpak op prestaties
Doelstelling

Module 3 – Doelstelling 

Je gaat hier jouw professionele doelstelling ontwikkelen en opschrijven. Belangrijk voor de netwerk- en sollicitatiegesprek die je later in het proces gaat voeren. Je gaat jouw mission statement maken, zodat jouw zoektocht de enige juiste richting krijgt, die het dient te hebben voor optimaal succes. Hierdoor ben je effectiever in je zoektocht. 

 • Maak jouw mission statement of compelling story 
 • Maak jouw professionele doelstelling 
 • Stel jouw loopbaanvisie op en creëer richting
Vermarkt jezelf als een pro

Module  4 – Vermarkt jezelf als een pro 

Je kunt hier pas starten als je jouw koers voor de arbeidsmarkt hebt bepaald. Zodra die helder is, kun je jezelf aantrekkelijk maken, zodat bedrijven jou ook daadwerkelijk willen spreken, zien.  Personal branding zonder opsmuk en blufpoker dus. Jezelf voor eens voor altijd op de goede manier neerzetten, zodat je hierna naar buiten kunt. Het is de bedoeling dat je een menselijke magneet wordt voor de juiste mensen op de arbeidsmarkt. Dat ga je hier doen. 

 • Jouw CV samenstellen 
 • Jouw social mediaprofielen op scherp zetten 
 • Jouw strategisch communicatieplan ontwerpen 
Doelmarkt

Module  5 – Informatie verzamelen 

Al het voorgaande heeft je hier naartoe geleid. Nu wordt het een beetje spannend. Je gaat je richten op de arbeidsmarkt. Welke organisaties vind jij interessant, waar wil jij het liefst werken en wie kunnen jou daarbij helpen? Je gaat het hier allemaal doen  

 • De concurrentie een stap voor zijn 
 • Doelbedrijven selecteren 
 • Next level Tips & Trucs 
Naar buiten

Module  6 – Naar buiten treden 

Hier werken we aan het netwerken, de beste strategie om nieuw werk te bemachtigen. Maar hoe doe je dat nu slim? Hoe kom je in contact met de juiste mensen en hoe krijg je die zover dat ze iets voor jou willen doen?

 • Gesprekstechnieken en indruk maken 
 • Maak kennis met De Sollicitatie Matrix© 
 • Verhoog jouw productiviteit met een factor 10 
 • Alternatieve zoekmethoden en kansen benutten 
Sollicitatiegesprekken

Module  7 – Sollicitatiegesprekken voeren 

Alfred Brendel ontdekte het volgende: “The word listen contains the same letters as the word silent.” In zo ongeveer 1 uur weet je of je die baan hebt of niet – en je kunt de recruiters/interviewers exact vertellen waarom dat is.

Dit is de essentie van wat De Sollicitatie Academie uitmuntend goed kan. Dat heeft te maken met de psychologische factoren van het sollicitatiegesprek. Die leer je alleen hier, waarna je ze met zelfvertrouwen gaat inzetten. 

 • Gevoelige kwesties aankaarten
 • Hoe je de balans in jouw gesprek houdt 
 • De beste onderhandelingstechnieken
 • Het arbeidscontract afsluiten
Starten in jou baan

Module  8 – Starten in je nieuwe baan 

Gefeliciteerd! Hier heb je die nieuwe baan werkelijk in the pocket! Je kunt starten.

Hier leer je wat velen vergeten of maar half doen. En dat is niet zo handig als je bedenkt dat je zeer waarschijnlijk nog een proeftijd hebt en start met een (half) jaarcontract.

Je leert hoe je de eerste 100 dagen van jouw nieuwe baan vorm geeft, zodat je soepel opgenomen wordt in de organisatie en je positie stap-voor-stap gaat verstevigen.

 • Afronden van jouw zoektocht 
 • Vertrouwen winnen en invloed creëren in je nieuwe functie 
 • Loopbaanmanagement 

Het programma biedt:

Voordelen:

Wat anderen over ons zeggen

(Of klik hier om gelijk naar het kostenplaatje te gaan)

Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Opdrachtgevers

Wat kost het en wat krijg je

Je hebt 2 opties:

Het actieprogramma

Je kiest voor het actieprogramma en krijgt:

– Intake + adviesgesprek in één (eenmalig)

– Onbeperkt toegang tot ons complete online
  omgeving

– Mogelijkheid om door te stromen naar het
  baangarantieprogramma

Prijs:  € 250,- inclusief btw

Vooraf betalen, geen 1-op-1 coaching en direct zelf je afspraak inplannen.

Het baangarantieprogramma

Je kiest meteen voor het baangarantieprogramma en krijgt:

– Baangarantie*

– Kennismaking + onbeperkt 1-op-1 coaching

– Toegang tot ons complete online programma tot je
  die baan hebt!

En dat voor maar € 1.150,- inclusief btw
(in termijnen te betalen)

* Baangarantie

Wij weten zeker dat we je kunnen helpen. Daarom garanderen wij het.

Wij gaan namelijk net zo lang met jou door tot je die nieuwe baan hebt.

Ons baangarantieprogramma werkt als volgt voor jou:

1. Start met de intake + adviesgesprek + onbeperkt toegang online programma € 250,- (vooraf betalen)

2. Kies of je verder wilt.

3. Zo ja, dan betaal je 2 x € 300,- p/mnd en de laatste € 300,- pas als je die nieuwe baan hebt

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen als je eerst even wilt overleggen

Of bel 06-36454134

Welkom terug!