Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Wij garanderen resultaat voor uw hoger opgeleide* medewerker.

Burn-out

Deskundig in burn-out?

Wist u dat standaard re-integratie-interventies weinig effect hebben op burn-out klachten? Daarnaast is er nog veel onduidelijk over wat een burn-out nu precies is en waar de grens ligt tussen een burn-out en depressie.

Voor details verwijs ik u graag naar mijn blog over burn-out en werk.

Betrouwbaar

We doen wat we zeggen. Als u ons kunt betrappen op nalatigheid, dan betalen we u gewoon terug; niet goed, geld terug. Zie ook onze testimonials.

Resultaat en burn-out

Een gemiddelde burn-out duurt 2½ jaar. Er is niet zozeer een standaard methode die voor iedereen werkt. Helaas. Er is bij behandeling eerder sprake van een algemeen deel van de behandeling, zoals veel rust nemen en begripsvermogen van de ontstane situatie ontwikkelen. Dit laatste heeft vooral te maken met iemands zelfbeeld en soms wereldbeeld. Dat zijn erg persoonlijke kwesties.

Het is van belang dat dit onderkent wordt door de werknemer met een vastgestelde burn-out. Er is daarnaast een dubbelsporen aanpak nodig van de tweedelijns zorg en re-integratie. Wanneer wat ingezet moet worden is aan de bedrijfsarts. Een zorgvuldige aanpak, het zorgvuldig afstemmen tussen de verschillende betrokken personen en instanties, is een voorwaarde voor succes.

Wij zien dat we bijdragen aan een sneller herstel van klanten met burn-out klachten, omdat we specifieke vragenlijsten en systemen inzetten, die maken dat het bewustzijnsniveau van die klanten sterk toeneemt. Dat inzicht verwerven geeft een boast in hun zelfbeeldontwikkeling. De zorgvuldigheid in afstemming met elkaar doet dan de rest. Een quick-fix bestaat ook hier niet. Het herstelproces heeft z’n tijd nodig.

Opdrachtgevers

Een realistische kijk op burn-out, ons goed verdiepen in de klant, de situatie, de documentatie en de voorgeschiedenis, maakt dat wij een professionele partner kunnen zijn en een belangrijke rol kunnen spelen in het herstel van uw medewerker.

Zie 1e en 2e spoor re-integratie voor meer informatie.

Wat anderen over ons zeggen

Erik Hofstra haalt het optimale uit de cursist en daarbij is hij zelf een goed voorbeeld. Kwaliteit leveren, doelgericht zijn en vooral gaan voor je passie met lef is wat Erik met veel energie en enthousiasme overbrengt. Kortom gedreven persoon die met je meedenkt.
Angelique Rozendal-Reins
Instructeur Landstede Mode
December 27, 2015
Erik is voor mij een gedreven, deskundig, nieuwsgierig en to-the-point trainer die er voor gaat dat hij aansluit bij de mensen die hij traint! De map van De sollicitatieacademie die hij geschreven heeft en gebruikt is enorm divers van inhoud. Je training is voor mij een waardevolle training geweest Erik en ik hou me aanbevolen voor feedback op allerlei vlak. Deze training beveel ik zeker aan bij anderen.
Ria Botter
Voorzitter Lokaal FNV Netwerk IJssellanden
December 17, 2015
Kennismaken met Erik en zijn diensten, ideeën en aanpak gaan als vanzelf. Het is geruststellend hoe eenvoudig hij me op mijn pad heeft gewezen en op mijn gewenste wijze en niveau van communiceren heeft ingesprongen. Hij neemt de tijd, komt afspraken na en geeft gevraagd en ongevraagd advies en training op maat.
Marco Stolk
Verzuimpreventie ∞ Coaching ∞ Outplacement
May 2, 2017
Erik heeft in het adviseren en begeleiden bij een sollicitatie en/of loopbaan zijn roeping gevonden.. Hij geeft goed advies, en neemt er ook echt de tijd voor. Met vragen kun je altijd bij hem terecht, je weet dan zeker dat je een helder en nuttig antwoord krijgt. Ik heb er destijds veel aan gehad, en heb er nu nog steeds profijt van... Erik, nogmaals bedankt!
David Habets
David Habets Allround Service Engineer at VDL Groep
July 16, 2015
Erik is een doortastende en scherpe gesprekspartner, die waarmaakt wat hij beloofd, en nét even meer. Zijn aanpak met de Sollicitatie Academie is effectief, praktisch, helder en direct toepasbaar. Wil je een verdieping van een training dan is een gesprek met hem een aanrader, want naast zijn analytische blik, denkt hij met je mee en reikt handgrepen/ contacten aan om verder te komen in je zoektocht naar je missie in dit leven. Ik ben zeer te spreken over Erik!
Anne de Waard
Regisseur Beschut werk Gemeente Leeuwarden
June 3, 2015
Erik is een uitstekende trainer/coach met eigen ontwikkelde concept die gericht is op echte verbetering. Hij kan complexe informatie op een simpele en waardevolle manier presenteren zodat mensen de essentie begrijpen. Hij heeft het gevoel om in te schatten wat de behoeften en wensen van deelnemers zijn en daar de training/coaching op af te stemmen. Trainingsdagen of 1-op-1 coachingssessies van Erik zijn een garantie voor succes, energie en inzicht en sturing in je verdere professionele ontwikkeling.
Manoj Patandin
Concern Controller bij Staedion
May 22, 2015
Toen ik een jaar geleden niet wist welke vervolg stap ik moest maken in mijn carrière kwam ik via Roos Kiers al snel bij Erik terecht. Erik gaf een presentatie over de sollicitatie academie en toen wist ik dat dit mij wel eens zou kunnen helpen en daar had ik gelijk in.

In het traject dat ik bij Erik volgde ben ik mij bewust geworden van de stappen die je moet nemen om tot een goede keuze te komen in je carrière. Er was veel persoonlijke aandacht tijdens het traject. Zelfs nu een jaar nadat ik dit traject heb gevolgd, neemt Erik nog contact op. Mede door Erik zit ik nu helemaal op mijn plek en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Erg tevreden ben ik met de keuzes die ik een jaar geleden heb genomen. Het traject heeft er voor gezorgd dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden en de juiste keuzes heb gemaakt.

Iedereen die worstelt met een loopbaanvraagstuk adviseer ik daarom een traject te volgen bij Erik. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt dat je de juiste keuzes maakt!
Kees Boes
Locatie coördinator/coach bij Travers Welzijn
December 9, 2015
In maart 2020 kwam ik zonder werk te zitten. Ik had behoefte aan ondersteuning voor het vinden van een andere baan. Via LinkedIn kwam ik in contact met Erik Hofstra, die mij meteen de volgende dag belde. Inmiddels ben ik halverwege het loopbaantraject en ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Dankzij zijn professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. Hij houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Ik ben door Erik Hofstra in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Ik beveel hem dan ook van harte aan.
Marian de Wit
Marian was een klant van Erik
Juni 10, 2020

Welkom terug!