Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Richard Branson
is een Performer 

Voorkeurstype:
De Performer

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– praktisch bezig kunnen zijn
– actie
– variatie / afwisseling
– vakmanschap
– vrijheid in handelen

Jouw talenten zijn vooral:
– van tactische aard, optreden in elk moment
– improvisatietalent
– het overzien van situaties in één oogopslag
– charmant en gevat, inspirerend voor anderen
– motieven en belangen van anderen doorzien

Voorkeurstype:
De Performer

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– praktisch bezig kunnen zijn
– actie
– variatie / afwisseling
– vakmanschap
– vrijheid in handelen

Jouw talenten zijn vooral:
– van tactische aard, optreden in elk moment
– improvisatietalent
– het overzien van situaties in één oogopslag
– charmant en gevat, inspirerend voor anderen
– motieven en belangen van anderen doorzien

Charles Branson 
Ondernemer, is een  
Performer 

Algemene beschrijving van de performer

Mensen met dit profiel behoren tot de groep “vaklui”. Ze leven in het hier en nu, zijn impulsief, energiek, direct, praktisch en sluw. Ze worden ook gezien als streetwise, joviaal en spontaan.

Vaklui nemen graag risico en zijn gericht op zintuiglijke stimulatie. Ze houden van spanning / opwinding en nemen het niet zo nauw met regels. Zij hebben aanleg voor tactiek en zijn geboren onderhandelaars. Ze hebben een context (speelveld) nodig waarbinnen zij kunnen handelen, dat geeft ze de gave van de praktische oplossing in het moment.

Hun kernbehoefte is de vrijheid om te handelen in een opwelling en de mogelijkheid om invloed uit te oefenen. Omdat deze typen hun aandacht zo gemakkelijk vrij kunnen maken, kan wisselvalligheid hun grootste zwakte zijn. Dit en de Nederlandse cultuur maakt dat vaklui nogal eens moeite hebben zich te verbinden aan hun droomdoel. Vaklui worden bewonderd om het gemak waarmee ze onverwachte gebeurtenissen hanteren.

Specifieke beschrijving van de performer

Dit type haalt zijn waarnemingen binnen met zijn gevoel, heeft geen controlebehoefte en grijpt meestal niet direct in; Kijk naar mij! .. is zijn levensmotto.

Hij haalt zijn energie uit het beleven van dingen. Deze ervaringen worden vervolgens op waarde geschat.

Als kind zijn ze het zonnetje van de klas, om later uit te groeien tot een spontaan en optimistisch individu dat leeft in de wereld van menselijke mogelijkheden. Zijn belangstelling gaat strikt uit naar het menselijke; ze zijn enorm levenslustig.

Ze zijn dan ook bij uitstek levendig en vrolijk, houden van (nieuwe) mensen (leren kennen) en van nieuwe ervaringen op doen en staan dan graag in het midden van de belangstelling. Dit type bevat krachtige communicatieve vaardigheden, is sympathiek en oprecht begaan met het welzijn van anderen. Kampioenen in het bieden van praktische zorg/oplossingen aan anderen. Het liefst zou dit type willen dat het leven één groot feest was, met hem zelf in de rol van vrolijke gastheer. Ze accepteren anderen zoals ze zijn, het zijn stimulerende gangmakers die bijna iedereen aardig vinden en voor hun vrienden warm en vrijgevig zijn. Maar als iemand hem kwaad maakt, dan vellen zij een krachtig oordeel over die persoon en houden daar koppig aan vast: Hekel tot op het bod.

Mentaal is ongeduld hun grootste “zwakte”. Ze zijn op hun best als ze beheerst agressief worden en onvoorbereid zijn, dan reageren ze namelijk perfect in het moment, wat er zich maar ook aandient. Het is in die staat van beheerste agressie waarin zij zich perfect kunnen uiten en precies weten wat ze doen. Individualisten die prima in teams passen.

Geschikte werkomgeving

Dit zijn praktische mensen die zich maar moeilijk kunnen conformeren aan een dienstrooster. Ze zijn zeer bekwaam in het omsmelten van ideeën tot vaste formats. Ze zijn in essentie dienstverlenend, houden van veelvuldige contacten met mensen en vragen om improvisatie en aandacht voor details.

Kernbegrippen die ook goed bij dit type passen zijn: resultaatgerichtheid en een dynamische, actieve, levendige, afwisselende, prettige, op dienstverlening- en mensgerichte werksfeer met ruimte voor eigen initiatief en improvisatie.

Een omgeving waar deze kwaliteiten worden ondersteund is perfect voor de performer.

Een kok is vaak een performer

Beroepen waarin jij je het prettigst voelt

Gehele horeca en aanverwante beroepen (goede koks!), toerisme en recreatie, onderwijs, receptionist(e) / telefonist(e), kinderdagverblijven, sociale sector, gezondheidszorg, bibliotheek en documentatie (voor de minder assertieve performer), cassière, vormgeving / ontwerp, facility management, muziek, theater, dans, transport, leidinggeven algemeen met een korte succes cyclus. Ze zijn te ongeduldig voor de lange termijn strategie, tenzij ze daar een duidelijke tussentijdse beloning voor hebben ingeregeld voor zichzelf (of contractueel hebben vastgelegd).

Niet op je plek zitten merk je door

– teveel proberen om conflicten te vermijden
– hyperactief en praatgraag worden
– (te) veel nieuwe acties opstarten
– (te) veel inroepen van hulp van anderen
– je te vaak er met een grapje vanaf maken

Indien gestrest, stressreductie door

– het leven zo inrichten dat jij jouw voorkeuren kunt uitleven
– doemscenario’s omzetten
– focustraining op het houden van overzicht
– neem de tijd voor reflectie
– deel je gevoelens
– levensfilosofie uitwerken en toepassen

Op naar een nieuwe ervaring!

Misschien zit je momenteel niet helemaal lekker, maar dat kan rap veranderen met een praktische, sluwe aanpak.

Jij bepaalt zelf of ’t feest dat “leven” heet weer kan beginnen. Passend werk/ een baan of een inspirerende nieuwe klus, hoort daar natuurlijk bij.

Je hebt gewoon even een start- of lanceermoment nodig. Daarom is het goed te weten waar je nu staat. Dat heb je zojuist gedaan, maar hoe nu verder?

Je hebt altijd een keus: geholpen worden of zelf doen

Hulp zoeken

Als je besluit het zelf te doen, zonder hulp, dan is het risico groot dat je langer over jouw zoektocht doet dan nodig is, met bijkomende nadelen:

 • Je hebt minder salaris, hoe lang ga je dat toelaten?
 • Als dit nog langer duurt, dan verlies je levenslust
 • Je bent langer gebonden aan UWV wet- en regelgeving, zoals verplicht solliciteren en het bijhouden van je Werkmap op werk.nl (daar gaat je vrijheid)
 • Je staat stil, je weet niet hoe je die arbeidsmarkt effectief moet beïnvloeden. Waar of niet?

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • Creëer je momentum, waardoor deze fase zo voorbij is, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder gerenommeerde re-integratiebureaus
 • Naast duidelijkheid, staat er een professionele coach tot je beschikking, die jou uitdaagt en steunt en weet om te gaan met jouw bevlogenheid, spontaniteit en levenslustigheid.
 • Je krijgt een overzichtelijk geheel aan tools en formats die het sollicitatie leven een stuk aangenamer maken, waardoor jij zelfstandig zaken in gang kan gaan zetten.
 • Uiteraard heb je altijd toegang tot jouw coach om te sparren, ideeën uit te wisselen en dan vol vertrouwen je ding doen. Daar ben je immers het beste in.

  Kortom, met plezier werken aan werk!
  Met gegarandeerd resultaat

Alvast een paar praktische zaken

Onze oplossing zorgt voor:

 • een perfect CV en een LinkedIn profiel waar recruiters, hr-specialisten en ondernemers meteen hun telefoon voor grijpen, zodat je wel waardevolle afspraken krijgt
 • Een goede algemene motivatiebrief die je per sollicitatie gemakkelijk kunt aanpassen op specifieke items en onderdelen, waardoor je vlot kunt reageren en nogelijke ergernissen aan je voorbij gaan.
 • Je krijgt een concreet actieplan met een stap voor stap benadering per onderdeel, ook nog eens modulair opgebouwd.
 • Je behoudt je vrijheid om te kiezen waar en wanneer je wilt beginnen, gewoon, omdat de aanpak zo is ingericht, zodat dat kan. Flexibel en overal en op elk device toegang.
 • Je kunt direct beginnen!

Hoe gaat loopbaancoaching bij ons in z'n werk?

Je wordt op een persoonlijke, betrokken, en praktische manier gestimuleerd en gecoacht richting jouw nieuwe baan.

Allereerst gaan we jouw aandacht vrijmaken om zorgeloos te kunnen werken aan jouw aanpak naar nieuw, leuk en passend werk. Jouw beginnersgeest, die spontane levensgenieter die in jou zit, brengen we weer naar voren, zodat je straks stevig en met volle overtuiging op pad kunt. En dat kan heel snel.

Zo creëren we in de eerste fase duidelijkheid. Dat doen we op 2 gebieden:

 1. Duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
 2. Duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Je krijgt dan een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden


Hierna gaan we samen kijken naar passende strategieën, marketingacties en vragen we op een specifieke manier hulp aan mensen die je dichter bij die nieuwe baan kunnen brengen

Het gaat er om hoe je juist dat effectief doet. Voor de meer standaard onderdelen, als jouw CV opstellen en een basis motivatiebrief schrijven, krijg je ondersteuning d.m.v. video’s, sjablonen en een werkboek.

Vrouwelijke leraar onderwijst haar studenten

Hoe is het voor jou als je precies zou weten in welke situatie jij vooral floreert?
Als we met jou aan de slag gaan, dan krijg je dat helder. De volgende stappen zijn dan vooral pratisch en kort opvolgend. Met als einddoel die nieuwe baan.

Als je al zover bent:

(zo niet, lees vooral verder)

Ons loopbaanprogramma zit barstensvol variatie, actie en vakmanschap. Samen een koers bepalen, doen we meteen in ons eerste contact.

Ik zal je ter afsluiting nog mijn persoonlijke verhaal vertellen, als je dat nog niet hebt gelezen:

Mijn verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. De cijfers komen ergens vandaan. Ik kon er niks aan doen, ook al dacht ik eerst van wel.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

En dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!