Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Madonna 
Zangeres en actrice, is een 
Promotor 

Voorkeurstype:
De Promotor

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– actie!
– variatie
– vakmanschap

Jouw talenten zijn vooral:
– van tactische aard, je overziet situaties in een oogopslag
– je hebt de motieven en belangen van anderen direct door
– je bent charmant en gevat
– je bent een improvisatietalent en je inspireert anderen

Voorkeurstype:
De Promotor

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– actie!
– variatie
– vakmanschap

Jouw talenten zijn vooral:
– van tactische aard, je overziet situaties in een oogopslag
– je hebt de motieven en belangen van anderen direct door
– je bent charmant en gevat
– je bent een improvisatietalent en je inspireert anderen

Madonna 
Zangeres en actrice, is een 
Promotor 

Algemene beschrijving van de promotor

Mensen met dit profiel behoren tot de groep “vaklui”. Ze leven in het hier en nu, zijn impulsief, energiek, direct, praktisch en sluw. Ze worden ook gezien als streetwise, joviaal en spontaan.

Vaklui nemen graag risico en zijn gericht op zintuiglijke stimulatie. Ze houden van spanning / opwinding en nemen het niet zo nauw met regels. Zij hebben aanleg voor tactiek en zijn geboren onderhandelaars. Ze hebben een context (speelveld) nodig waarbinnen zij kunnen handelen, dat geeft ze de gave van de praktische oplossing in het moment.

Hun kernbehoefte is de vrijheid om te handelen in een opwelling en de mogelijkheid om invloed uit te oefenen. Omdat deze typen hun aandacht zo gemakkelijk vrij kunnen maken, kan wisselvalligheid hun grootste zwakte zijn. Dit en de Nederlandse cultuur maakt dat vaklui nogal eens moeite hebben zich te verbinden aan hun droomdoel. Vaklui worden bewonderd om het gemak waarmee ze onverwachte gebeurtenissen hanteren.

Specifieke beschrijving van de promotor

Dit type denkt aandachtig na over zijn waarnemingen (via zintuigen), heeft geen controlebehoefte en grijpt meestal niet direct in; Pluk de dag! .. is zijn levensmotto. Hij haalt zijn energie uit het beleven van dingen, die ervaringen analyseert hij vervolgens en stuurt desgewenst bij. Zo leert hij ook; door te doen. Ze leven in een wereld vol actie. Zij kunnen luidruchtig en soms zelfs grof zijn, maar hebben over het algemeen een klein hartje.

Dit type leeft zó in het hier en nu, dat zij weinig waarde hechten aan introspectie, theorie en abstracties. Zij kijken naar de feiten, besluiten snel wat er gedaan moet worden, voeren dat uit en trekken verder… Het kan zijn dat u pas veel later na een gebeurtenis nadenkt over die situatie en de consequenties daarvan. Dan bent u met introspectie bezig, een zeer krachtige manier om te leren van uw ervaringen. Als kind zijn sommigen hyperactief. Dit type zal altijd de meest efficiënte weg naar een doel kiezen. Ze vertrouwen hun eigen intuïtie niet (en ook die van anderen niet) en hebben een hekel aan theorie. Zaken moeten praktisch toepasbaar zijn anders raken ze verveeld of beoordelen die zaken als nutteloos. Hoe intelligent of briljant ook, de promotor zal altijd moeite hebben met school.

Promotors hebben een gave, mits ze goed bij zichzelf weten te blijven. Ze weten de motieven achter het gedrag van anderen goed in te schatten. Ze pikken de kleinste aanwijzingen op, die anderen totaal niet opvallen, zoals de manier van staan of door kleine trekjes en gelaatsuitdrukkingen. In de meeste gevallen zijn ze al een paar stappen verder dan de persoon met wie ze te maken hebben en gebruiken dit vermogen om uit de situatie te halen wat ze hebben willen (invloed). In meest negatieve vorm zijn het de perfecte oplichters.

Zij bespelen mensen met dezelfde vaardigheid als timmerlui en techneuten dat met hun instrumenten en gereedschap doen. Dat uit zich in flair en een charmant overkomen. Het zijn dan ook goede vertellers, toneelspelers en improviseren voor de vuist weg. Ze zijn plezierig in de omgang met anderen en maken zelf graag plezier.

Ondanks het feit dat ze regels aan hun laars lappen, risico’s nemen, blijven ze zichzelf trouw. Hun eigen integriteit eist namelijk van hen dat zij onder geen beding iets doen, waarvan zij zelf vinden dat het niet deugt (hierin vind je de ware overtuigingen van een promotor).

 Ze bezitten het talent om dingen te starten, maar er is ergens een weerzin om datgene goed te implementeren en te vervolmaken. Dat laten zij maar wat graag aan anderen over. Zij willen verder, implementatie voelt als stilstand en dat kan niet de bedoeling zijn. De energie moet stromen!

Geschikte werkomgeving

Geboren ondernemers, vaak met stalen zenuwen, die met hun aanstekelijke enthousiasme elk product of idee kunnen verkopen aan anderen. Zeer sterk om innovatieve oplossingen te vinden voor nieuwe problemen, de reden hiervan is hun grote improvisatievermogen. Snel verveelt, dat wel, maar een inspirator voor anderen. Als ze leren dat consistentie de sleutel tot waarlijk presteren is, dan kunnen ze veel bereiken.

Een plek met afwisseling, dynamiek, actie, uitdagende projecten, problemen of crises om aan te pakken, vrijheid en ruimte voor het zelf bepalen van de werkaanpak en voor improvisatie, niet teveel belemmerende regels en procedures en routines, aangename en aantrekkelijke werkomgeving, goede plezierige werksfeer en collega’s.

De meest gekozen beroepen bieden dynamiek, afwisseling en uitdaging en vereisen een goed waarnemingsvermogen, aandacht voor en inspelen op details en situaties, onderhandelings- en improvisatietalent.

Beroepen en sectoren waar je vooral past

Marketing en verkoop, handel, afhankelijk van iemands interesses is het midden- en kleinbedrijf goed passend vanwege de veelal afwisselende werkzaamheden, accountancy (kleinere kantoren), personeelsbemiddeling, bank- en verzekeringswezen, juridisch, bestuurlijk, techniek en industrie, ambachten, agrarisch, houtbewerking, ambachtelijk vakwerk, projectbureaus, interim klussen, re-integratiebureau runnen, logistiek / transport… mits rekening houdend met de geschikte werkomgeving, vanwege de sterke behoefte aan afwisseling in werk (!).

Niet op je plek zitten merk je door

– je belemmerd voelen, vermindering of geen vrijheid van handelen
– stuurloos zijn, gebrek aan richting
– humor wordt ingeruild voor sarcasme
– opportunistisch handelen krijgt boventoon

Indien gestrest, stressreductie door

– training in ademhaling
– focustraining
– overzicht verkrijgen en behouden
– “nee” leren zeggen tegen verlokkingen
– de tijd nemen voor zelfreflectie
– gevoelens delen
– levensfilosofie uitwerken en toepassen (consistentie nastreven)

En nu?

Wel, nu je deze specifieke informatie over jezelf hebt, sta je voor een keus

Geholpen worden of zelf doen?

Hulp zoeken

Als je besluit het zelf te doen, dan is het risico groot dat je langer over jouw zoektocht doet dan nodig is. Wel is je vrijheid van handelen optimaal, maar daaraan kleven nadelen, namelijk:

 • langer moeten doen met minder salaris
 • je vergroot jouw pensioengat (als je daar niet tegen verzekerd bent)
 • te lang gebonden zijn aan UWV wet- en regelgeving (daar gaat je vrijheid)
 • stilstand in ontwikkeling, met als gevolg, minder makkelijk invloed kunnen uitoefenen op jouw omgeving, waardoor je veel minder snel krijgt wat je wilt. Bijvoorbeeld die nieuwe baan.

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • kun je pas echt beginnen – en hoe!
 • doe je veel minder lang over die zoektocht naar die leuke, nieuwe baan (gemiddeld 40% tot 50%), zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder gerenommeerde re-integratiebureaus)
 • je kunt met een ervaren coach sparren over jouw nieuwe toekomst, je gaat jouw avontuur stap voor stap vorm geven en (direct) ten uitvoer brengen
 • je gaat veel leren over specifieke sollicitatie-onderdelen die je je leven lang kunt gebruiken en die overal van pas komen, waardoor je nog beter leert beïnvloeden (voor de beste arbeidsvoorwaarden bijv ;-))
 • eindelijk wordt het hele sollicitatieproces, van begin tot aan die nieuwe baan, eens op een heldere en praktische manier duidelijk, zodat je niet in valkuilen trapt, waardoor je anderen altijd een stap voor bent en blijft (!)
 • wordt je door Erik Hofstra zelf gecoacht.

Het is aan jou

Praktische winst: die nieuwe baan en alle informatie en tools die je voor de rest van je leven kunt gebruiken.

Je kunt meteen aan de slag, waar en wanneer je maar wilt

Ons advies: lees even verder, want er is zovéél meer!

---

Spannend en leerzaam tegelijk, zo’n nieuw avontuur, met als doel die nieuwe passende baan!

Een uitgelezen kans om jezelf te ontwikkelen door te doen en ervaren hoe je kunt krijgen wat JIJ zo graag wilt. Zo leer je bijvoorbeeld heel precies hoe je mensen tijdens de onderdelen van het sollicitatieproces kunt beïnvloeden – voor eigen gewin.

Je krijgt concreet antwoord op al je vragen, welke het ook zijn. Pak die kans en pluk ‘m vandaag nog!

Kies voor onze oplossing en je hebt binnen no-time:

 • een perfect CV en een LinkedIn profiel waar recruiters, hr-specialisten en ondernemers meteen hun telefoon voor grijpen, zodat je afspraken krijgt
 • een goede algemene motivatiebrief die je per sollicitatie makkelijk kunt aanpassen op specifieke items en onderdelen, waardoor je veel sneller kunt reageren en allerlei ergernissen aan je voorbij gaan.
 • een concreet actieplan met een stap voor stap benadering per proces
 • de vrijheid om te kiezen waar en wanneer je wilt beginnen, omdat de aanpak zo is ingericht, zodat dat kan. Flexibel en overal en op elk device toegang.
 • en je kunt direct beginnen, door een afspraak met mij  te maken (via de digitale agenda hier op de website)


Je wordt op een persoonlijke, geestdriftige en broederlijke manier gecoacht richting jouw doel. Het loopbaantraject zit vol actie en avontuur. Wij dienen als gids, met genoeg vrijheid voor persoonlijke inbreng. Daar gaan we het uiteraard over hebben. Lekker sparren.

Hierdoor wordt baanverandering een reis vol avonturen en het is erg leerzaam. Dat ga je vanzelf ervaren.

De eerst stap is duidelijkheid creëren. Dat doen we op 2 gebieden:

 1. duidelijkheid over jou als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
 2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Je krijgt dan een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

Spannend en leuk tegelijk

Benader dit als een avontuur, met als doel die nieuwe passende baan. dat past goed bij jou -en wij faciliteren je er in.

Het is een uitgelezen kans om jezelf te ontwikkelen door te doen en ervaren hoe je kunt krijgen wat JIJ zo graag wilt. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je mensen tijdens de onderdelen van het sollicitatieproces kunt beïnvloeden, zodat jij krijgt wat je wilt. Dat is niet manipulatief bedoelt, maar gewoon, omdat de werkelijkheid zo in elkaar steekt.

Je krijgt concreet antwoord op al je vragen, welke het ook zijn. Pak die kans en pluk ‘m deze dag nog!

 

Hoe gaat coaching bij ons in z’n werk?

Je wordt op een persoonlijke, geestdriftige en broederlijke manier gecoacht richting jouw doel. Het loopbaantraject zit vol actie en avontuur. Daar wordt je doorheen gegidst, met genoeg vrijheid voor allerlei persoonlijke ideeën en andere inbreng. Daar gaan we het uiteraard over hebben. Lekker sparren. Hierdoor wordt baanverandering gewoon leuk, inspiratievol en erg leerzaam. Dat ga je vanzelf ervaren.

Kies voor onze oplossing en je hebt binnen no-time:

Voor jou is het tevens belangrijk om je te blijven concentreren op wat er nodig is. Focus behouden dus en “work it daily”.

Dat zal niet altijd even eenvoudig zijn, omdat je gewend bent aan een bepaalde flow of een bepaald tempo van handelen. Maar zoals bijna alles, is ook dit te leren! Daar zal ik je bij helpen. Eenmaal die nieuwe baan of klus, kun je dat weer laten varen. Alhoewel het je ook dan van pas zal komen. Dat merk je dan vanzelf.

Je hebt motieven en belangen van anderen zeer snel in de gaten, dat voel je als het ware aan. Dat betekent ook dat je daarmee je voordeel kunt doen in het sollicitatieproces. Dat brengen wij je snel bij.

We verkennen samen de ideale route naar werk en gaan stap-voor-stap dat avontuur van jou aan. Je krijgt meer dan genoeg vrijheid voor je eigen inbreng. Dat zit wel goed. Daar ben je toch al mee geboren.

Als ik je hier alvast één advies mag geven: start niet meer nieuwe dingen, dat is nu niet de oplossing. Je bent in deze fase van je leven met een reden. Dat beseffen en tot je door laten dringen heeft z’n tijd nodig. Berust daarin zodat je van daaruit je creativiteit en ondernemerschap opnieuw aan kunt boren.

Daar heb je op dit moment een gids/coach bij nodig. Het accepteren dat je dat nodig hebt, is de eerste stap naar vooruitgang en de helft van de oplossing.

Doe waar je goed in bent (en neem actie door op die button te klikken)

Ons loopbaanprogramma zit barstensvol variatie, actie en vakmanschap. Samen een koers bepalen, doen we meteen in ons eerste contact. Daarmee kun je alsnog je opties open houden, maar pas op dat het niet verzand in koppige eigenwijsheid…

Ik zal je ter afsluiting nog mijn persoonlijke verhaal vertellen, als je dat nog niet hebt gelezen:

Mijn verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2 x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. De cijfers komen ergens vandaan. Ik kon er niks aan doen, ook al dacht ik eerst van wel.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

en dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!