Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Voorkeurstype: De Uitvinder

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– intelligentie
– toetsing
– waarheid
– vooruitgang

Jouw talenten zijn vooral:
– visionair strateeg
– improvisatievermogen
– mogelijkheden zien
– dingen uitvinden
– creativiteit in functionele toepassingen laten zien (dingen die van nut zijn, zoals techniek, bouw, natuurkunde, ICT, biologie en geneeskunde)

Steve Wozniak 
Ingenieur en softwareontwikkelaar, is een 
Uitvinder 

Voorkeurstype:
De Uitvinder

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– intelligentie
– toetsing
– waarheid
– vooruitgang

Jouw talenten zijn vooral:
– visionair strateeg
– improvisatievermogen
– mogelijkheden zien
– dingen uitvinden
– creativiteit in functionele toepassingen laten zien (dingen die van nut zijn, zoals techniek, bouw, natuurkunde, ICT, biologie en geneeskunde)

Steve Wozniak 
Ingenieur en softwareontwikkelaar, is een 
Uitvinder 

Algemene beschrijving van de uitvinder

Uitvinders behoren tot de groep “rationalisten”. Even terug naar uw kind tijd: “NT” – kinderen zijn dikwijls stil, op zichzelf en kunnen hun ouders voor raadselen stellen. Ook kunnen zij afwezig lijken of zelfs onthecht, alsof zij niet in staat zijn affectie (emoties) te tonen. Dat is het niet en dat weet u. Achter hun kalme voorkomen kan de spanning (emoties) de pan uitrijzen door hun onophoudelijke pogingen hun emoties te controleren. Uw T-functie is namelijk zo dominant, dat u ervan gruwt een speelbal van emoties te zijn. Het maakt u stuurloos als u dat zou toelaten. Er zit namelijk geen systeem in emoties en juist dat maakt het moeilijk voor u.

U bent een eeuwige leerling op een queeste naar inzicht in de onderliggende principes van het universum. Uw taalgebruik is abstract en betrokken op concepten, systemen en ideeën. U wilt meester zijn in logica en over u zelf. Zelfcontrole is belangrijk voor u, met als motto: kennis is vaardigheid. U bent een strateeg die van nature focust op de lange termijn.

Specifieke beschrijving van de uitvinder

Dit type denkt na over de betekenis van wat hij waarneemt, heeft daar geen controlebehoefte over en treedt niet handelend op. Brainstormen kan hij als de beste. Zijn aandacht gaat uit naar de wereld om hem heen. Hij haalt zijn energie dus uit het scheppen van nieuwe mogelijkheden (!) en analyseert dit waardoor hij deze mogelijkheden toetst op hun bruikbaarheid. Zijn motto: niets is onmogelijk, ook al is het anders. Dit zijn innovatieve mensen, strategisch, veelzijdig, analytisch en zeker ook ondernemend. Doordat ze zo rationeel in elkaar zitten, lopen ze het risico anderen onbedoeld te kwetsen.

Uitvinders werken graag samen met anderen om iets op te starten dat scherpzinnigheid en vindingrijkheid vereist. Het zijn mensen die grote hoeveelheden ideeën en beelden over situaties absorberen, waarna ze deze informatie intuïtief verwerken en accuraat en snel weten samen te vatten. Ze hebben een heel goed en diep begrip van hun (directe) omgeving. Hierdoor kunnen ze zichzelf flexibel opstellen en aanpassen aan hun omgeving. Hiermee krijgen ze gedaan wat ze willen, of wat gedaan moet worden (waardengericht). Manipulatief kunnen ze worden als ze niet goed “gegrond” zijn, door bijvoorbeeld een slechte jeugd.

Uitvinders worden vaak al vroeg herkend door hun inventiviteit en het veelal bezig zijn met ingenieuze mechanismen en uitvindingen op elk vlak waar ze maar interesse in hebben. Zeer nieuwsgierig, vol ideeën en totaal niet geïnteresseerd in de uitvoering. Het gaat ze om het proces. Een goed ontwikkelde uitvinder is extreem visionair, vindingrijk en ondernemend. Bill Gates is hier een goed voorbeeld van. Debatteren doen ze graag, ook de liefde voor dat proces is duidelijk te merken, omdat ze soms compleet tegenovergestelde stellingen in weten te brengen en dit dan als spel observeren en absorberen.

Hun minst ontwikkelde gebied zijn het gevoel en de zintuigen (die staan voor (dagelijkse) feitelijkheden die geregeld moeten worden). Daardoor vergeten Uitvinders nog wel eens de praktische, aardse zaken te regelen, zoals het verlengen van de verzekering of het tijdig opzeggen van een contract.

Geschikte werkomgeving

Door hun diepe en snelle begrip van zaken en situaties zijn ze vooral gericht op werk dat te maken heeft met complexe structuren, -technologieën, kunst en/op strategische posities, waar ze de uitvoering en implementatie kunnen delegeren. Creatieve processen vinden ze prachtig! Onderzoekend gaan ze dan aan de slag. Uitvinders zijn ideeën generatoren en kijken altijd naar mogelijkheden. De werkomgeving dient dus aan deze voorwaarden te voldoen, om het maximale uit deze uitvinder te kunnen halen. Trouwens, de uitvinder kan zijn omgeving ook prima zelf creëren. Tip: ga met je werkgever in gesprek en neem hem mee in jouw plannen.

Beroepen en sectoren waar je vooral past

Complexe technologie, ICT, sociologie/ psychologie, marketing, juridisch / rechtspraak, onderzoeker / uitvinder, kunstenaar, schrijver, journalist, ondernemer, adviseur. Overal waar zijn talenten:
– visionair strateeg,
– improvisatievermogen,
– mogelijkheden zien,
– dingen uitvinden,
– creativiteit in functionele toepassingen laten zien,
kunnen worden uitgeleefd.

Niet op je plek zitten merk je door

 • frustraties, omdat er geen aandacht is voor jouw mogelijkheden en ideeën
 • jouw onafhankelijk denken niet (meer) wordt gewaardeerd
 • niet afmaken wat je begonnen bent
 • belangrijke praktische zaken (feitelijkheden) vergeten
 • geobsedeerd door details raken die je buiten proporties opblaast.
 • teveel geregel, teveel tegelijk moeten doen
 • je bent wel erg vaak sarcastisch de laatste tijd

Indien gestrest, stressreductie door

 • nieuwe projecten beginnen
 • prioriteiten stellen
 • dingen afmaken
 • lichamelijke verzorging (ontspanning)
 • relaties onderhouden
 • “met aandacht leven” tot jouw centrale waarde maken

Wij maken alles mogelijk om jouw proces naar werk te versnellen

Wil je het echt zelf gaan doen?

Als je besluit het zelf te doen, dan is het risico groot dat je langer over jouw zoektocht doet dan nodig, omdat:

 • de hele situatie (zonder werk zitten), je onrustig maakt en dat is geen goede basis voor een sollicitatiegesprek
 • het kan zijn dat je dit allemaal niet interessant vindt, dat hele gedoe van solliciteren, waardoor je het risico loopt niet genoeg kansen voor jezelf te creëren.
 • je teveel tegelijk wilt doen, geen prioriteiten stelt, waardoor je nog meer gestresst raakt. De welbekende afwijzingen blijven ondertussen op de loer liggen – wat het alleen maar erger maakt.
 • je sarcastisch wordt, details gaat opblazen en gevoelens gaat negeren. Dat draagt niet bij aan je doel: die nieuwe toffe baan.

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • krijg je de steun, hulp en coaching die jouw talenten en kwaliteiten voorop stellen en in het juiste daglicht zetten.
 • ga je lol beleven aan dit proces, door de mentale uitdaging en je eigen creatieve inbreng te vervlechten met wat er moet gebeuren.
 • ben je de uitvinder, de architect van je eigen nieuwe baan en loopbaan. Super handig! Hoef je hierna nooit weer te doen.
 • is echt alles mogelijk. bespreek het met mij/ons en je krijgt die welbekende vleugels


En belangrijk om nu alvast te zeggen: We laten je niet meer los, totdat je die nieuwe baan hebt. Dat garanderen we. Daar tekenen we samen voor.

Het is aan jou

…maar wij weten dat je dit eigenlijk niet alleen moet doen. Dat heeft vooral te maken met jouw dominate functie om te kunnen brainstormen, sparren met anderen over zaken (en ideeën) die je in jouw zoektocht naar werk tegenkomt (hebt).

Dit is een uitgelezen kans om jezelf nog beter te leren kennen en om je talenten constructief in te brengen tijdens een sollicitatiegesprek.

Zo leer je hoe je krijgt wat het beste bij jou past (en dus wat je wilt). Namelijk, die vooral inspirerende baan met onderzoekswerk, innovatief en analytisch bezig zijn, met anderen projecten opstarten en scherpzinnige dingen doen. Jouw vindingrijkheid moet gezien en op de juiste manier geuit worden. Anders ziet niemand dat – en kom je ook niet op gesprek.

Als we samen gaan werken aan jouw zoektocht naar werk, dan is dat zo voor elkaar.
Dat garandeer ik je.  

Je wordt er alleen maar wijzer van.

Hoe gaat loopbaancoaching bij ons in z'n werk?

Je wordt op een persoonlijke, praktische en ondersteunende manier gecoacht richting jouw nieuwe baan.

Je eigen inbreng (ideeën en mogelijkheden) zijn bijzonder welkom.

Het loopbaantraject is doelgericht en heeft voor jou vooral een informatief karakter. We beginnen natuurlijk wel met het opstellen van haalbare doelen, waar je vrij bent in eigen inbreng, mits het bijdraagt aan het optimaliseren van jouw zoektocht naar nieuw werk. Dat is jouw raamwerk en onze taak om je daar te houden, zodat je geen tijd verdoet aan zaken die er voor jouw zoektocht niet toe doen.

Vervolgens worden sollicitatie-onderdelen, zoals bijvoorbeeld jouw competenties, doelmarkt en persoonlijk profiel als vanzelf concreet gemaakt.

Zie het maar als een toolbox vol met mogelijkheden, waar je gebruik van kunt maken.

Zo creëren we in de eerste fase vooral duidelijkheid. Dat doen we op 2 gebieden:

 1. duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
 2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Het resultaat is een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.


Het is belangrijk dat je dat allemaal eens opschrijft, onder elkaar en achter elkaar zet. Dan heb je dat in elk geval voor eens en voor altijd goed staan.

Hierna gaan we samen kijken naar passende strategiën, marketingacties en vragen we op een scherpzinnige manier hulp aan mensen die je dichter bij die nieuwe baan kunnen brengen. Ik krijg er al zin in! Jij?

Als creatief, intelligent, nieuwsgierig, visionair en doelgericht persoon, zijn we namelijk erg benieuwd naar jouw netwerk. Hoeft niet groot te zijn. Wel is het belangrijk dat we er werk van gaan maken – en om daarnaast een nieuw netwerk aan te boren. Hoe je dat effectief kunt doen, gaan wij je bijbrengen. Het is nog steeds de snelste route naar nieuw werk (gemiddeld bezien).

Weet dat ik graag met jou aan de slag ga en dat we samen deze fase prima doorkomen, met als resultaat die nieuwe, inspirerende, passende baan. Daar twijfel ik niet aan. Heb jij nog twijfels? Mail of bel me dan. Dan kun je jouw verhaal even doen.

Is belangrijk

Voor als je nog verder wilt lezen, hieronder mijn mijn persoonlijke verhaal en daaronder mijn aanbod voor jou.

Mijn verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2 x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. Ik kon er niks aan doen, ook al dacht ik eerst van wel.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

en dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!