Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Voorkeurstype:
De Loyalist

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– harmonie & veiligheid
– verantwoordelijkheid
– belang van de groep voorop
– hard werken

Jouw talenten zijn vooral:
– toezicht houden
– opeenvolgend denken
– mensen inschatten
– herinneren
– ruimtelijk functionele esthetica

Samwise Gangee 
Personage uit In de ban van de ring, is een 
Loyalist 

Voorkeurstype:
De Loyalist

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– harmonie & veiligheid
– verantwoordelijkheid
– belang van de groep voorop
– hard werken

Jouw talenten zijn vooral:
– toezicht houden
– opeenvolgend denken
– mensen inschatten
– herinneren
– ruimtelijk functionele esthetica

Samwise Gangee 
Personage uit In de ban van de ring, is een 
Loyalist 

Algemene beschrijving van de loyalist

Mensen met dit profiel behoren tot de groep die binnen dit typeringenmodel ook wel “wachters” of bewakers worden genoemd. Belangrijk bij deze groep mensen is het dragen van verantwoordelijkheid en dat zij zelf “nodig zijn”.

Dit zijn zeer betrouwbare mensen, plichtsgetrouw en willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Zorgen voor anderen is hun 2e natuur. Dit zorgt voor de nodige stabiliteit in de groep en het gezin. Zij willen een gepland en georganiseerd leven met een gestructureerde en nauwkeurige aanpak. “Wie is er verantwoordelijk voor wat en wanneer?” – is een vaak gestelde vraag door een wachterstype. “SMART maken” is er nog één. Het zijn stap voor stap denkers, op volgorde, feitelijk. Organisatietalenten bij uitstek, voor zichzelf en de omgeving. Ook zijn het mensen die zich nog wel eens teveel zorgen kunnen maken over het oncontroleerbare. Grip houden op situaties die niet gezond meer voor hen zijn, is dan ook een bekende valkuil. Let ook op doorgeschoten perfectionisme.

Dit zijn zorgzame mensen, betrouwbaar en precies, die deel uit willen maken van een groep.

De wachter is op z’n best als hij het doel kent en weet wat ie moet doen om dat te bereiken. Hun algemene motto: als iedereen zich aan de regels zou houden, zou alles op rolletjes lopen.

Specifieke beschrijving van de loyalist

Je haalt je energie voornamelijk uit jouw geheugen. Dat doe je door een soort transparant over het heden te leggen, om uit te vinden wat anderen willen. In feite zoek je harmonie, waarmee je trouw bent aan de ander(en). Je gelooft in het beste in mensen. Je bent zeer sensitief voor de gevoelens van anderen.

Zelf heb je een rijk innerlijk leven, iets wat door anderen niet snel wordt waargenomen, want je uit dat (bijna) niet. Je vergaart voortdurend informatie over mensen en situaties die belangrijk voor hen zijn en slaat die op. Deze enorme voorraad informatie is griezelig nauwkeurig, omdat je een ongelooflijk goed geheugen hebt van alle zaken die van belang zijn voor je eigen waarden. Daarmee ben je in staat om de waarden van anderen nauwkeurig in te schatten.

Motto: Hoe gaat het met jouw?

Je biedt veiligheid en vriendelijkheid en verwacht dit ook van anderen. Je respecteert wetten en tradities want dit werkt de harmonie tussen mensen in de hand. Je werkt servicegericht, vanuit “invoeling” in de ander. Je biedt je zorgzaamheid overigens niet te pas en te onpas aan, maar doet dit zorgvuldig en alleen dan wanneer nodig of nuttig voor het team.

Bestaande systemen zijn er omdat ze werken, waardoor er dus niet naar nieuwe manieren van werken zal worden gezocht door jou. Je bent veelal gericht op het traditionele, het voorspelbare. Daar voel jij je het prettigst bij.

Je mag dan wel vanuit jezelf gericht zijn op het traditionele, traditionele onderwijsmethoden passen niet bij jouw natuur, vandaar dat trainingen en/of cursussen liefst praktisch gericht gegeven moeten worden om het snelst mogelijke resultaat te kunnen behalen. Loyalisten hebben een bijzonder goed ontwikkeld gevoel voor ruimte, functie en esthetiek en werken graag in teams.

Let op, je hebt nog wel eens moeite met “nee” zeggen, je komt vaak om in het werk vanwege je loyale houding en betrouwbare uitstraling. Als je jouw behoeften in kaart weet te brengen en deze weet te uiten, dan blijft overspannenheid/ overwerktheid/ burn-out je bespaard. Iets dat je met een loopbaanprofessional, lifecoach of psycholoog, die ervaren is op dit gebied, goed kunt neerzetten.

Geschikte werkomgeving en beroepen
waarin jij je het prettigst voelt

Voor de Loyalist zijn er vele werkomgevingen geschikt, mits hij zijn zelfvertrouwen blijft behouden en hij vooral loyaal blijft aan zichzelf.

Faciliterende functies en administratie-afdelingen in sociale sectoren of zorginstellingen. Alles waar de waarden veiligheid, harmonie, het belang van anderen en het beste met anderen voor hebben, als zeer belangrijk worden ervaren. Denk ook aan techniek, kunst & cultuur,  jeugdzorg, gezinszorg, welzijn, ziekenhuizen en onderwijs. Het gaat om de ondersteunende, specialistische, coördinerende of soms leidinggevende rollen binnen deze sectoren. Organisaties die hierin uitblinken hebben uw bijzondere interesse.

Loyalisten hebben een bijzonder goed ontwikkeld gevoel voor ruimte, functie en esthetiek. Het zijn woning- en winkelinrichters, stylisten, etalage- en stand inrichters bij uitstek. Kappers, kledingadviseurs, eigenaren van souvenirwinkels of ondernemers in curiosa en geschenken. Sfeer en harmonie creëren, dat kunnen zij als de beste.

Vertrouwenspersoon

Niet op je plek zitten merk je door

  • onrustig worden door constante veranderingen
  • gedachten van “wat er fout kan gaan”, waardoor sterke gevoelens van onbekwaamheid en ontoereikendheid ontstaan.
  • inefficiënte organisatie van je eigen werk
  • overzicht kwijtraken
  • sterk aan jezelf gaan twijfelen

Indien gestrest, stressreductie door

  • assertiviteitstraining, waardoor jij je niet langer door anderen gek laat maken
  • nee leren zeggen
  • gevoel uiten
  • leren vertrouwen op eigen ingevingen
  • de kunst van het loslaten leren
  • Hulp vragen

De weg naar nieuw passend werk

Duidelijkheid over wie je bent en waarom je denkt en doet wat je doet is prettig, het is echter niet voldoende voor het veroveren van een nieuwe, passende positie op de arbeidsmarkt.

Nu je deze specifieke informatie over jezelf hebt, wil ik je vragen verder te lezen. Neem er even de tijd voor en maak dan jouw afweging. Je merkt vanzelf of het goed voelt.

Als de coronamaatregelen niet de reden zijn van je zoektocht, dan heb zeer waarschijnlijk te veel hooi op je vork genomen in je vorige werk . De kans is tevens groot dat je subtiele stress signalen genegeerd hebt.

Van nature ben je een harde, loyale werker, die het vervelend vindt om afgewezen te worden. Je bent nauwelijks ziek en (bijna) nooit te laat.  Bovenal heb je een intense afkeer voor conflicten.

Juist die combinatie maakt je kwetsbaar in je huidige positie.

Je hebt altijd een keus: geholpen worden of zelf doen

Hulp zoeken

Als je besluit het zelf te doen, zonder hulp, dan is het risico groot dat je langer over jouw zoektocht doet dan nodig is, omdat:

  • de hele situatie, zonder werk zitten, je onzeker maakt en dat is geen goede basis voor een sollicitatiegesprek
  • afwijzingen je teveel raken. Je weet niet goed hoe je er mee om moet gaan.
  • je financiën verder onder druk komen te staan
  • je loopt het risico ontmoedigd te raken, neerslachtig en zelfs depressief, als je niet oppast.

Aanvaard je professionele hulp, dan:

  • Krijg je de steun en coaching die jouw talenten en kwaliteiten voorop stellen, zodat je perspectief hebt en behoudt.
  • Je gaat leren hoe je die prachtige talenten en kwaliteiten van jou slim kan inzetten. Dat voelt erg goed kan ik je vertellen.
  • We gaan samen aan de slag, als je even uit balans bent, dan vangen wij je op, maakt niet uit hoe vaak dat gebeurt of hoe lang dat duurt.
  • We laten je niet meer los, totdat je die nieuwe baan hebt. Dat garanderen we. Daar tekenen we voor. Dus, niet goed, geld terug.

Hoe is het voor jou om dit zo te lezen?

Een noemenswaardige bijkomstigheid is dat je verandering van nature niet prettig vindt. Je kunt je dan verloren en overdonderd voelen. Daar hebben we begrip voor. Je hebt gewoon wat tijd en de juiste begeleiding nodig, dan ben je zo weer aan de bak. Echt waar.

Hieronder meer.

Hoe gaat coaching bij ons in z'n werk?

Je wordt op een persoonlijke, warme en ondersteunende manier gecoacht richting jouw nieuwe baan. Het loopbaantraject is iets wat we samen vormgeven. We beginnen met het opstellen van haalbare doelen. Vervolgens worden sollicitatie-onderdelen als vanzelf concreet gemaakt, waar je dan zelfstandig mee aan de slag kunt. Zo creeren we in de eerste fase duidelijkheid. Dat doen we op 2 gebieden:

  1. Duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
  2. Duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Je krijgt dan een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.


Hierna gaan we samen kijken naar passende strategiën, marketingacties en vragen we op een specifieke manier hulp aan mensen die je dichter bij die nieuwe baan kunnen brengen

Het gaat er om hoe je juist dat effectief doet. Voor de meer standaard onderdelen, als jouw CV opstellen en een basis motivatierief schrijven, krijg je ondersteuning d.m.v. video’s, sjablonen en een werkboek.

Vrouwelijke leraar onderwijst haar studenten

Met jouw vrijgevige en betrouwbare karakter heb je waarschijnlijk een goed netwerk. Hoeft niet groot te zijn. De liefde en warmte die je veelal aan anderen geeft, ga je nu terug vragen.

We werken vanuit een oplossingsgericht model dat vanuit de positieve psychologie is opgesteld. Ideaal voor jou.

Als je al zover bent:

Anders kun je rustig doorlezen.

Weet dat ik graag met jou aan de slag ga en dat we samen deze fase prima doorkomen. Daar twijfel ik niet aan. Heb jij nog twijfels? Mail of bel me dan gewoon even. Dan kun je jouw verhaal even doen. Is belangrijk.

Mijn verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt als het gaat om het zoeken naar – en veroveren van – die nieuwe baan. Zo ben ik zonder werk komen te zitten door een reorganisatie (2 maal zelfs) en door een faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. Ik kon er niks aan doen, ook al dacht ik eerst van wel.

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektocht naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan veroveren dan anderen?

Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die het zwaar hadden omdat ze even geen werk hadden, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag, De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een diepgaande testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig, maar werkte en dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!