Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Voorkeurstype:
De Raadgever

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– oprechtheid
– anderen tot zelfrealisatie laten brengen
– wil de wereld verbeteren
– je past graag systemen toe
– ethiek
– persoonlijke waarden

Jouw talenten zijn vooral:
– veelzijdigheid
– anderen inspireren
– communiceren op elk niveau
– anderen snel begrijpen en accepteren
– samenhang zien
– uitleggen
– op het proces gericht

Oprah Winfrey 
Televisiepresentatrice, producer en ondernemer, is een 
Raadgever 

Voorkeurstype:
De Raadgever

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– oprechtheid
– anderen tot zelfrealisatie laten brengen
– wil de wereld verbeteren
– je past graag systemen toe
– ethiek
– persoonlijke waarden

Jouw talenten zijn vooral:
– veelzijdigheid
– anderen inspireren
– communiceren op elk niveau
– anderen snel begrijpen en accepteren
– samenhang zien
– uitleggen
– op het proces gericht

Oprah Winfrey 
Televisiepresentatrice, producer en ondernemer, is een 
Raadgever 

Algemene beschrijving van de raadgever

Mensen met dit profiel behoren tot de groep idealisten. De idealist ervaart het leven als een reis, een ontdekkingstocht waarin hij/zij op zoek is naar zijn/haar best mogelijke zelf. Het zijn complexe en unieke individuen met karakteristieke patronen. Ze zijn over het algemeen lang op zoek naar hun identiteit en willen een leven leiden dat van betekenis is voor de mensheid. Zij willen anderen helpen hun levens ten volle te realiseren en zien daar altijd mogelijkheden toe. Zij bezitten een krachtige intuïtie en zijn gevoelig, creatief en gezegend met een rijke verbeelding. Optimistisch, enthousiast en gericht op het goede in mensen, willen zij de wereld verbeteren. Mensen die het allerliefst zich zelf worden. Isabel Briggs Meyers en Carl Gustav Jung, de grondleggers van MBTI, zijn voorbeelden van het idealistische type.

Specifieke beschrijving van de raadgever

De Raadgever heeft vertrouwen in zijn eigen visie, waarbij zijn levensmotto is: Neem mij in vertrouwen! De aandacht van de raadgever gaat uit naar het onbewuste. De inhoud daarvan wil hij, voor zover mogelijk, binnen zijn bewustzijn brengen (inhoud is moeilijk te benoemen). Hij haalt zijn energie dus uit zijn bewustwordingsproces. Naar buiten toe toont hij zijn gevoel, schat die op waarde, waarmee hij harmonie zoekt met anderen.

Je bent uniek, maar ook een zeer complex mens. Iets vergelijkbaars kunnen mensen over jouw karakter zeggen. Innerlijk hangt er bij jou zoveel samen, dat die puzzel zelfs voor jou soms tot raadsels leidt. Moeilijk te doorgronden dus. Je bent wel erg vriendelijk en bijzonder zorgzaam.

Artistiek en creatief als raadgevers zijn, leef je in een universum vol verborgen mogelijkheden en betekenissen. Je hebt voor (bijna) alles een systeem, tot aan het tandenpoetsen toe. Je introverte intuïtie werkt volstrekt spontaan, je weet dingen zonder er de vinger op te kunnen leggen en zegt dan dikwijls: “dat weet ik gewoon, vraag me alsjeblieft niet hoe”.

Jouw intuïtieve kracht is zó groot, dat je constant gevoelens kunt hebben met soms zelf paranormale ervaringen. Je bent een kei in het beschermen van je intuïtieve leven en laat vaak alleen datgene zien wat veilig naar buiten kan. Je zult anderen nooit pijn doen en anderen kunnen altijd op jou terug vallen. Raadgevers zijn mystieke mensen die zeer veel beeldspraak en metaforen gebruiken. Raadgevers willen nog wel eens gelabeld worden als “autist”, doordat ze zichzelf mentaal te zeer kunnen vasthouden aan structuren en rituelen. Ze zijn meestal geboren perfectionisten.

Geschikte werkomgeving

Je kunt zeer slecht tegen conflicten. Geen enkel ander type binnen MBTI heeft dat zo extreem als jij dat hebt. Een harmonieuze werksfeer is dus een voorwaarde om jouw talenten te laten schitteren.

Je levert toekomst gerichte inzichten, gericht op het vervullen van de menselijke behoeften. Je maakt ook af waaraan je je hebt gecommitteerd. Je werkt op een eigen constante manier en bent zeer integer. Om creatieve ideeën te ontwikkelen zonder jij je nog wel eens af. Een grote kracht ligt in het tot stand brengen en organiseren van complexe interactie tussen mens en zijn taken (samenwerking opstarten en bewaken), als jouw interesse daar naar uit gaat.

Jouw werkomgeving dient daar dus op afgestemd te zijn.

Vertrouwenspersoon

Beroepen en sectoren waar je vooral past

Dienstverlening algemeen, alle administratieve functies – van hoog tot laag, horeca (meestal specifieke posities), coach, pastoraat, leraar, gids, schrijver, musicus, dichter, advocaat, mediator, ambtenaar. Maar ook projectleider, bestuurder, directielid of manager (overal waar de menselijke kant als belangrijk wordt gezien) passen goed. Het gaat voornamelijk om de diepgang binnen al deze beroepen in relatie tot de idealen van jou als raadgever.

Niet op je plek zitten merk je door

– geen harmonie meer kunnen vinden
– concentratieverlies
– niet meer kunnen bijdragen aan welzijn
– verlies van idealen, waarden die met voeten worden getreden
– niet meer de ruimte krijgen om zaken in eigen tempo te doen
– nergens meer aan toe komen
– je merkt dat je te kritisch en verwijtend wordt
– te snel oordelen

Indien gestrest, stressreductie door

– contact met eigen bron herstellen
– weer gaan levens volgens waarden
– tijd nemen om alleen te zijn
– meditatie (geduldig wachten oefenen)
– zinvolle inspirerende projecten aangaan
– eerst goed luisteren, dan pas oordelen
– direct weglopen bij dreigende woedeaanvallen
– neem extra tijd om jezelf te waarderen en feliciteren voor behaalde prestaties
– perfectionisme inruilen voor het verlangen om te leren
– focussen op proces i.p.v. vasthouden aan structuren

Je hebt een goede eerste stap gezet door onze test te doen. Het is echter niet voldoende voor het veroveren van een nieuwe, passende positie op de arbeidsmarkt. Daarvoor heb je meer duidelijkheid nodig. Kort door de bocht: Je moet je bewuster worden van de fase waarin je nu zit en hoe die zich tot jou verhoudt.

En dat is nog niet zo eenvoudig als je niet weet hoe het is om in jouw schoenen te staan. Je hebt namelijk een enorm grote intuïtieve kracht, waar je zelf ook niet alles van begrijpt. Het is er gewoon.

 

Ik wil je vragen geduldig te zijn. Neem even de tijd om verder te lezen.

 

Geholpen worden of zelf doen?

Hulp zoeken

Als je besluit het zelf te doen, dan is het risico groot dat je langer over jouw zoektocht doet dan nodig is. Wel is je vrijheid van handelen optimaal, maar daaraan kleeft een prijs, namelijk:

  • de hele situatie (zonder werk zitten), je onzeker maakt en dat is geen goede basis voor een sollicitatiegesprek
  • je het risico loopt je emoties teveel te internaliseren, waardoor stress kan omslaan naar gezondheidsklachten
  • je gemakkelijk te perfectionistisch bent – en dan loop je veelal onnodig vast
  • je te snel oordeelt zonder alle feiten te kennen, waardoor je voortijdig strandt in jouw zoekproces naar inspirerend, nieuw passend werk

Aanvaard je professionele hulp, dan:

  • krijg je de steun, hulp en coaching die jouw talenten en kwaliteiten voorop stellen en in het juiste daglicht zetten.
  • ga je leren hoe je jouw intuïtieve kracht voor je gaat werken (ipv tegen je)
  • ga je ervaren dat het volgen van een evidence based aanpak, resultaat brengt
  • krijg je als vanzelf inzichten in hoe uniek je bent en welke plek jij het beste kunt innemen op de arbeidsmarkt
  • en belangrijk om nu alvast te zeggen: We laten je niet meer los, totdat je die nieuwe baan hebt. Dat garanderen we. Daar tekenen we voor.

Het is aan jou, hieronder meer

Hoe gaat loopbaancoaching bij ons in z'n werk?

Je wordt op een persoonlijke, warme en ondersteunende manier gecoacht richting jouw nieuwe baan. Het loopbaantraject is iets wat we samen vormgeven. We beginnen met het opstellen van haalbare doelen, waar we samen volgens een systematische aanpak naartoe werken. Jouw tempo is leidend.

 

Vervolgens worden sollicitatie-onderdelen als vanzelf concreet gemaakt, waar je dan zelfstandig mee aan de slag kunt.

 

Zo creëren we in de eerste fase vooral duidelijkheid. Dat doen we op 2 gebieden:

  1. duidelijkheid over jouw als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
  2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Het resultaat is een specifieke opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

 

Hierna gaan we samen kijken naar passende strategieën, marketingacties en vragen we op een specifieke manier hulp aan mensen die je dichter bij die nieuwe baan kunnen brengen.

Met jouw warme en vriendelijke karakter heb je waarschijnlijk een goed netwerk. Hoeft niet groot te zijn. Het is belangrijk dat je daar werk van gaat maken – en om daarnaast een nieuw netwerk aan te boren. Hoe dat effectief te doen, gaan wij je leren. Het is namelijk nog steeds de snelste route naar nieuw werk (gemiddeld bezien).

 

Weet dat ik graag met jou aan de slag ga en dat we samen deze fase prima doorkomen, met als resultaat die nieuwe, leuke, passende baan. Daar twijfel ik niet aan. Heb jij nog twijfels? Mail of bel me dan. Dan kun je jouw verhaal even doen. Is belangrijk.

Mijn verhaal

Ik heb al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook.
Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.
Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit.

Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen?

Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

En dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!