Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Voorkeurstype:
De Veldheer

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– Intelligentie
– toetsing
– waarheid
– resultaten

Jouw talenten zijn vooral
– visionair strateeg
– leiderschap
– combinatie van een brede aandachtstijl plus oog voor details
– aansturen en organiseren van mensen en processen
– complexe materie omzetten in praktische taal en daden

Bill gates, 
Software ontwikkelaar, zakenman en filantroop, is een 
Veldheer 

Voorkeurstype:
De Veldheer

In jouw werk zijn de volgende begrippen belangrijk:
– Intelligentie
– toetsing
– waarheid
– resultaten

Jouw talenten zijn vooral:
– visionair strateeg
– leiderschap
– combinatie van een brede aandachtstijl plus oog voor details
– aansturen en organiseren van mensen en processen
– complexe materie omzetten in praktische taal en daden

Bill gates, 
Software ontwikkelaar, zakenman en filantroop, is een 
Veldheer 

Algemene beschrijving van de veldheer

Veldheren behoren tot de groep “rationalisten”. Even terug naar uw kind tijd: “NT” – kinderen zijn dikwijls stil, op zichzelf en kunnen hun ouders voor raadselen stellen. Ook kunnen zij afwezig lijken of zelfs onthecht, alsof zij niet in staat zijn affectie (emoties) te tonen. Dat is het niet en dat weet u. Achter hun kalme voorkomen kan de spanning (emoties) de pan uitrijzen door hun onophoudelijke pogingen hun emoties te controleren. Uw T-functie is namelijk zo dominant, dat u ervan gruwt een speelbal van emoties te zijn. Het maakt u stuurloos als u dat zou toelaten. Er zit namelijk geen systeem in emoties en juist dat maakt het moeilijk voor u.

U bent een eeuwige leerling op een queeste naar inzicht in de onderliggende principes van het universum. Uw taalgebruik is abstract en betrokken op concepten, systemen en ideeën. U wilt meester zijn in logica en over u zelf. Zelfcontrole is belangrijk voor u, met als motto: kennis is vaardigheid. Het prototype van de eeuwige leerling. U bent een strateeg die van nature focust op de lange termijn.

Specifieke beschrijving van de veldheer

Dit type denkt na over de betekenis van wat hij waarneemt en wil daar controle over, door vervolgens handelend op te treden. De aandacht gaat dus uit naar de wereld om hem heen, hij systematiseert dit en haalt zijn energie uit het ordenen van die wereld. Iemand die gebeurtenissen aan ziet komen. Het zijn geboren leiders; sterker nog, het zijn de leiders van leiders. Motto: eerlijkheid voor alles!

Dit zijn mensen die een zeer grote hoeveelheid onpersoonlijke data verwerken, ze bevatten complexe informatie en materie zeer snel en komen vervolgens snel met beslissingen. Dit type mens past op een natuurlijke wijze in de zakenwereld, zijn sterk carrière gericht en constant bezig met het oplossen van (potentiële) problemen. Personen die de lange termijn goed zien en dit met goed gevolg weten te bereiken door op tijd de juiste middelen in te zetten. Veldheren haten fouten en helemaal als die zich nogmaals voordoen. Ze hebben over het algemeen geen enkel geduld met inefficiëntie en zijn in zulke situaties nogal eens hard voor mensen, omdat ze van nature niet zijn afgestemd op menselijke gevoelens en al helemaal niet van plan zijn hun beslissingen daarop te baseren. Jouw beslissingen worden dus NIET beïnvloed door menselijke gevoelens.

Veldheren zijn assertievelingen en innovatieve lange termijn denkers met een opmerkelijke capaciteit voor het vertalen van theorieën en mogelijkheden in soliede actieplannen. Daarbij zijn het meesters in het hanteren van stress, sterker nog, ze zouden niet zonder kunnen. Ze geven niet eerder op dan wanneer het laatste fluitsignaal hoorbaar is.

Geschikte werkomgeving

Een veelheid aan mogelijkheden liggen in het verschiet. Absoluut niet geschikt voor routinematig werk, vast geroosterd worden e.d. Dan wordt u doodongelukkig.

Een organisatiecultuur waarin verandering en vernieuwing toegestaan, gewaardeerd en ondersteund wordt, mensgerichte harmonieuze collegiale positieve “kleurrijke” werksfeer, uitdaging, afwisseling, contacten met mensen en zelfstandigheid dienen centraal te staan.

De Veldheer voelt zich vaak aangetrokken tot beroepen waarin hij kan communiceren met anderen (levendige en inspirerende gesprekken vinden ze prachtig), met als doel zijn ontwikkeling te bevorderen zoals in counseling en onderwijs (onderwijs gerelateerde beroepen), waarbij mensen om een op hen toegesneden aanpak vragen. Ook kunstzinnige beroepen of activiteiten worden vaak gekozen, met een optimale vrijheid van handelen. Uw motto is immers: eerlijkheid voor alles. Er zijn maar weinigen die daar mee om kunnen gaan.

Mastermind

Beroepen en sectoren waar je vooral past

Het voorgaande verder concreet makend, dan krijgen we deze beroepen (of een afgeleide daarvan): counselor/ therapeut (psycholoog, psychiater), (technisch-) adviseur, trainer, businesscoach, medisch specialist, bedrijfsleider, CEO, bestuurder, ondernemer, maar ook leraar (o.a. kunst, gezondheid, speciaal onderwijs), schrijver/ redacteur/ uitgever, PR professional, marketeer, musicus of componist, artiest, onderzoeker, sociaal wetenschapper, computerdeskundige, projectontwikkelaar, commercieel medewerker/ account manager new business. Liefst binnen een complexe omgeving waar een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid aanwezig is en waar hij de mogelijkheid heeft veel te kunnen communiceren met mensen “van zijn niveau”.

Niet op je plek zitten merk je door

– geen toekomstperspectief meer zien
– geen acht meer slaan op belangrijke (eerste) signalen/ te snel beslissen
– doordrammen
– te rationeel zijn
– zelfmedelijden krijgen

Indien gestrest, stressreductie door

– contact met eigen bron herstellen (meditatie, ontspanningsoefeningen, yoga)
– weer gaan leven vanuit waarden
– neem de tijd om alleen te zijn
– dwing jezelf om projecten af te ronden

Geholpen worden of zelf doen?

In alle eerlijkheid: je staat nu voor een belangrijke beslissing.

1.
professioneel, doelgericht en op een methodische manier geholpen worden voor snel resultaat.

2.

zelfstandig verder waardoor je zeer waarschijnlijk inefficiënt gedrag inzet, teveel controle zoekt, te hard gaat werken op onderdelen die niet efficiënt zijn, met als gevolg dat je veel langer dan nodig over jouw zoektocht naar werk doet.

– – – – –

Je had dit natuurlijk al voorzien. Misschien heb je je afgevraagd of loopbaanbegeleiding eigenlijk wel iets toevoegt. Je bent niet de enige. Echter, meerdere (meta)studies wijzen unaniem uit dat het effect van goede loopbaancoaching significant is. Met de nadruk op goede loopbaancoaching.

Hulp zoeken

Als je besluit het zelf te doen, dan weet je zeker dat je regie houdt over jouw zoekproces. Die talenten heb je nu eenmaal. Echter, daar kleven nadelen aan:

 • de arbeidsmarkt (het leven) is onvoorspelbaar en zit vol verrassingen en soms problemen, waar je allerlei ideeën over kunt hebben. Het gaat er nu om wat bewezen werkt en welke methode en strategie jou het snelst op die arbeidsmarkt positioneert.
 • je kunt niet alles weten.
 • de kans is aanwezig dat het nodeloos ingewikkeld wordt als je het zelf blijft doen, dan raak je het overzicht vroeg of laat kwijt en ontstaat er alleen maar meer stress, terwijl dat niet nodig is.

Pas op dat je niet in valkuilen stapt als té zelfkritisch worden en in details verzanden.

Aanvaard je professionele hulp, dan:

 • heb je toegang tot een bewezen succesvolle methode, die jou op de meest efficiënte manier naar werk brengt.
 • je krijgt levendige en inspirerende gesprekken, dat garandeer ik je 😉
 • er komt altijd een oplossing. 
 • de verworven kennis en vaardigheden kun je je leven lang gebruiken en zijn universeel en overal toepasbaar.
 • je wordt ondersteund en begeleid door een professionele loopbaanexpert met een beproefde methode en methodiek in dit vakgebied, die jou informeert en stimuleert om (weer) helder waar te nemen.

Het is aan jou

Hieronder lees je wat je allemaal krijgt als je voor onze hulp kiest.

Ons complete loopbaancoachingsaanbod is samengesteld uit de beste re-integratie en outplacementprogramma’s die er bestaan. In binnen en buitenland. Ik heb ze verzameld, onderzocht en de meest effectieve onderdelen eruit gehaald en samengebracht. Zo zijn alleen de kritische succesfactoren van effectieve coachprogramma’s opgenomen. Dat, tezamen met mijn persoonlijke werk- en sollicitatie-ervaring, maakt dit het beste loopbaanprogramma voor deze prijs met baangarantie.

Mijn missie en visie zijn precies in lijn met wat ik voor jou voor ogen heb: zo snel mogelijk die nieuwe passende baan, zodat er onnodig tijd, geld en energie verloren gaat.

Hoe gaat coaching bij ons in z'n werk?

Stel je kiest ervoor om met ons in zee te gaan. Wat kun je dan verwachten?

Loopbaancoaching zal vooral plaatsvinden op deze 4 onderdelen:

 • Beweging in het zelf (toe- of afnemen van zelfinzicht en zelfverzekerdheid)
 • Beweging in de zelfregulatie (toe- of afnemen van besluitvaardigheid en probleemoplossend vermogen)
 • Beweging in de affectieve toestand van de persoon (toe- of afname van tevredenheid met het eigen leven, werk en de toe- of afname van stress)
 • Beweging in de loopbaanvaardigheden, zoals een toe- of afname van de analysevaardigheden voor de arbeidsmarkt, sollicitatievaardigheden en in welke mate iemand bewust met zijn/haar loopbaan bezig is).


Samen bepalen we de doelen per onderdeel en breng dan vooral al jouw ideeën in en laten we daar eens een goed gesprek over hebben.

 

[passende testimonial invoegen]

 

De eerst stap is het creëren van duidelijkheid voor jou. Dat doen we op 2 gebieden:

 1. duidelijkheid over jou als mens met al jouw persoonskenmerken, vaardigheden, kennis, ervaring, drijfveren en motivatie. We noemen dat jouw persoonsprofiel
 2. duidelijkheid over jouw zoekprofiel is een inventarisatie van mogelijkheden op de arbeidsmarkt – voor JOU. Daar worden specifieke tools voor ingezet. Je krijgt dan een realistische opsomming van passende branches/sectoren, functies en werkzaamheden.

Er is meer

Deze garanties geven wij jou:

 • je krijgt ondersteuning bij elke afwijzingen op elk onderdeel van het sollicitatieproces.
 • we weten dat jouw geest jouw grootste kracht is. Daar sluiten we op aan door methodisch en strategisch te werk te gaan.
 • met ons materiaal behoud je overzicht en blijft jouw productiviteit op peil.
 • je kunt overal en altijd werken (vanaf elk apparaat verbonden met internet) aan jouw zoektocht naar nieuw inspirerend werk.
 • en natuurlijk de garantie dat we net zo lang met jou doorgaan tot je die nieuwe baan hebt.

Of maak eerst kennis met mij en lees mijn verhaal

Mijn verhaal en hoe jij daarvan kunt profiteren

Ik al in jouw schoenen gestaan. Echt waar. Meerdere malen zelfs. Ik heb alles al meegemaakt met werkgevers. Zo ben ik 2 x zonder werk komen te zitten door een reorganisatie en 1 x door faillissement. Maar ook door het niet verlengen van een contract. Tja, dat gebeurt nu eenmaal ook. 

Door vooral de vage of niet kloppende afwijzingen tijdens mijn zoektochten naar nieuw werk, begon ik mij destijds onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging stug door. Ik accepteerde geen hulp, want ik vond dat ik het zelfstandig moest kunnen. Ik was immers zelf recruiter geweest. Nou, dat heeft mooi wel geleid tot onnodig lange zoektochten, veel frustraties, soms radeloosheid en het heeft mijn relatie geen goed gedaan.

Maar, zoals dat gaat met elke goed doorleefde dip, je komt er sterker uit. Mijn persoonlijke ervaring is de basis geweest voor wat ik nu doe.

Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan vinden dan anderen? Wat doen zij anders?

Erik Hofstra, loopbaancoach en oprichter van de Sollicitatieacademie

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma’s, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en de vele gesprekken met mensen die zonder werk zaten, ben ik 4 jaar na die levensveranderende vraag De Sollicitatie Academie gestart. Het was toen 2013.

Na een uitvoerige testperiode was hier en daar wat bij-schaaf-werk nodig. De eerste  uitkomsten overtroffen mijn verwachtingen. De structuur, de indeling, de formats, de sjablonen en al het andere ondersteunende materiaal (zoals video’s) werkte!

en dat doet het nog steeds.

Ik heb inmiddels honderden mensen kunnen helpen aan nieuw passend en leuk werk. En daar wil ik jou aan toevoegen. Gewoon, omdat het kan.

Welkom terug!