Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Beter nadenken is beter solliciteren [+cadeau]

Solliiciteren denkkracht baan

Kun je beter solliciteren door eerst eens goed na te denken? Of werkt impulsief reageren op een uitnodiging of vacature net zo effectief?

[geen zin in het lezen van dit blogartikel? Maar wel geïnteresseerd in mijn cadeau? Scroll meteen naar beneden, daar vind je ‘m 😉]

Die vragen stelde ik mijzelf, nadat ik met een goede vriend weer eens een net zo’n goed gesprek had.

Solliciteren is een feest als je weet hoe je het sollicitatieproces moet aanpakken en als je weet wat je daarvoor nodig hebt. Echter, uit onderzoek blijkt dat veel mensen maar wat doen als het om baanverandering gaat. Ze hebben geen sollicitatieplan. In de meeste gevallen is het vooral een impulsieve handeling, alleen gericht op vacatures, die zich dan meerdere malen herhaalt. Een vruchtbare bodem voor ergernis en frustratie.

Logischerwijs ontstaan er dan twijfels en slaat de onzekerheid toe. En dan is solliciteren ineens hé-lè-máál niet leuk meer 😒

Als je momenteel werk hebt – en die kans is groot – ben je dan eigenlijk wel in staat om goed na te denken over zoiets belangrijks als baanverandering? Is die rust er wel, die ontspannenheid? ..zodat je jouw gedachten eens goed kunt toetsen.., alles eens op een rijtje kunt zetten? Kun je dat wat je momenteel aanvoelt al goed onder woorden brengen?

Lef, keus, conclusie en beslissen
Een goede beslissing begint bij eens even goed nadenken. Daar de tijd voor nemen. Afstemmen met jezelf. Er dient zich dan als vanzelf een moment aan waarop je een keus maakt. De één doet dat vooral alleen, vanuit zichzelf. Een ander reflecteert veel met vertrouwelingen om tot een belangrijke beslissing te kunnen komen. Als je er maar komt, daar gaat ’t om. Vanuit impulsiviteit van baan veranderen, waarbij de baan passend is, is zeldzaam. Ik reken daar de gevraagde baanveranderaars niet bij.blogzijkant30-8-plaatje1 Dat is namelijk van een geheel andere orde.

De vraag is altijd: Ken jij jezelf? Weet je wat je waard bent? Heb je nagedacht over je eigen gedrag en welke impact dat op anderen heeft? Heb je richting kunnen bepalen met de kwaliteiten die je bezit? Ben je werkelijk integer in jouw communicatie naar anderen?

blog2onderaanHoe je denkt, bepaalt jouw toekomst. Gedachten geven richting aan je daden. Welke gedachten horen bij daden die jij als zinvol en waardevol ziet? Hoe zien anderen dit? Maak jij wel eens concessies? Zo ja, ten koste van wat? Welke prestaties ondersteunen jouw uitingen van succes?

Het zijn een paar vragen die ik regelmatig aan mijn klanten stel. Daardoor kom ik erachter of men het baanveranderproces veelal impulsief en onder spanning is ingestapt of er meer ontspannen en ontvankelijk bij zitten.

Een altruïstische daad
“Waarom niet?”, dacht ik. Ik wil toch zoveel mogelijk hoger opgeleide baanveranderaars ondersteunen met hun baanveranderproces? En zo geschiedde.

Dus, om jou in je baanveranderingsproces op weg te helpen, om je meer ontspannen te kunnen laten starten aan zoiets belangrijks als het kiezen van een nieuwe werkgever met passende baan, heb ik een cadeau voor je gecreëerd.

Het e-book  >> de Van Werk Naar Werk Startersgids

Je hoeft je nergens voor in te schrijven of aan te melden. Klik hier en je ontvangt het e-book meteen in je downloads. Geen gedoe achteraf, nee, gewoon in ontspannenheid aan de slag met jouw baanveranderingsproces.

Ik waardeer het als je mij laat mij weten wat je er van vindt. Kan in de omgeving van social media of in het commentarenveld hieronder.

 Oh ja, vergeet ’t niet te delen in je netwerk (ik ga er uiteraard van uit dat je het de moeite waard vindt 😎).
Op jouw sollicitatiesucces!
Erik Hofstra
~

Deel deze post

Meer posts

Coaching 5 groeikenmerken

De 5 organisatiekenmerken die jou doen groeien

Deze vijf organisatiekenmerken creëren een context waarin coaching effectiever kan zijn en waarin medewerkers zich gesteund voelen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees ze hier.

Welkom terug!