Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Wat werkt beter: doelen stellen of goede voornemens?

Goede voornemens en doelen stellen

Zo, de kop is er weer af. 2017 is een feit.

De allerbeste wensen voor jou!

Trouwens, heb je jouw goede voornemens ook uitgesproken? Vast wel. Wist je ook dat bíjna alle voornemens niet worden gehaald. Sterker nog, meestal wordt er niet eens begonnen. Ik geloof dan ook niet dat jij gaat beginnen met jouw nieuwe voornemens – mocht je die hebben.

Hoe kan het toch dat we met z’n allen zo slecht zijn in goede voornemens?

Het zit zo. Je denkt vaak niet goed na over wat er moet gebeuren om jouw goede voornemens te halen. Stel, je bent van plan om van baan te veranderen, dan heb je meer nodig dan positief denken alleen. Ik spreek veel mensen die zeggen dat het allemaal wel goed komt. Soms is dat zo ja. Soepel gaat dat nooit. Dat kan wel zo lijken, maar vraag die persoon maar eens wat die daar voor heeft moeten doen. Goed doorvragen. Dan ga je het vanzelf zien. Je komt dan uit op “als-dan” redenaties en situaties.

Wat moet je minimaal doen om je doel te behalen? Dat is de kernvraag. In jouw geval gaat het je om die nieuwe baan in 2017. Het stellen van een doel alleen is niet voldoende. Dat zet nog niets in gang. De doelen die je jezelf stelt dienen jou in actie te brengen. Iets waar ik meteen mee begin bij mijn klanten. Dan heb je helderheid over waar je heen wilt. Het kompas heb je dan staan. Nou ja, voor een groot deel dan. Er zijn nog meer elementen die je goed neer dient te zetten voordat je een goed kompas hebt voor jezelf. Daar zit het effect.

De kans van slagen wordt aanzienlijk groter als je een effectieve methode volgt en je eigen motivatiefactoren inbouwt. Per week een planning maken, die je omzet naar acties per dag. Daarmee wordt die nieuwe baan in 2017 ineens een stuk realistischer. Geen getwijfel en gezoek meer naar “net-niet” middelen joh. Kijk hier en trek je conclusies. En weet hè… van uitstel komt afstel.

Op jouw sollicitatiesucces in 2017.
Erik

PS  het enige voornemen dat ik dit jaar heb, is zoveel mogelijk mensen van werk naar werk helpen. Ben jij de eerste?

 

Deel deze post

Meer posts

Coaching 5 groeikenmerken

De 5 organisatiekenmerken die jou doen groeien

Deze vijf organisatiekenmerken creëren een context waarin coaching effectiever kan zijn en waarin medewerkers zich gesteund voelen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees ze hier.

Welkom terug!