Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Top 5 coachvragen werk

Top 5 coachvragen werk

De NOBCO Benchmark 2016 bracht helderheid in de meest gestelde coachvragen van Nederland. Dat resulteerde in een top 5. Die alle 5 werkgerelateerd zijn. De top 5 coachvragen van Nederland zijn:

  1. Zelfontplooiing
  2. Werk-privé balans
  3. Samenwerken met collega’s
  4. Loopbaan/carrière
  5. Stress en/of Burn-out

Het complete artikel kun je hier lezen.

Wat was het in mijn geval – jaren geleden? Zelfontplooiing stond bij mij ook op nummer 1. En nog steeds. Mijn eerste confrontatie met werkelijke zelfontplooiing was mijn eerste “geen contractverlenging”.  Niet goed genoeg dus. Zo kwam ik erachter wat niet bij mij paste. Waar ik nog niet klaar voor was. Waar ik veel harder voor moest werken dan anderen. Zo was mijn pad. Trial and error. Als je zo iemand bent, dan ben je zo iemand. Dan ga je het pas achteraf zien en niet eerder. Ook al denk je misschien van wel… je neemt dan niet de juiste actie die past bij de situatie of wat er werkelijk van je gevraagd wordt.

Ik had destijds geen specifiek idee over mijn carrière. De ervaringen maakte mij wijs. Zo kwam ik er gaandeweg achter dat het probleem dat we denken te hebben, niet echt het probleem is. We zitten aan het oppervlak te klooien. Er zit iets onder. Bij mij was dat overduidelijk aanwezig.

Oh, wat heb ik moeten leren focussen. Vanaf een aanvalsplan vasthouden en volhouden. Elke ochtend zat ik als eerste op kantoor om mijn dag in te plannen, zodat ik elk uur wist wat ik moest doen om mijn doel te kunnen behalen, of om er op z’n minst zo dicht mogelijk bij te komen. Dat was 2006. Tien jaar geleden. Hele andere tijden. De economie trok aan en ik mocht een vestiging opbouwen. Destijds in de technische personeelsbemiddeling.

Wat doe je dan? Hoe pak je dat aan en was het dat allemaal waard?

Een goede coach, goede psycholoog of een goede trainer boort dat aan.

Toen ik aan de slag moest met mijn eigen ingeplande deadlines, was het aanpoten geblazen. Elke minuut kon ik maar één keer gebruiken. Er kwam er nooit één terug (niet dat het nu anders is ;)). Dat was bikkelen. Op m’n smoel gaan. Dan moet je wel werk doen wat je leuk vindt, anders hou je dat niet lang vol. Dan zit je dus heel snel in coachvraag nummer vijf.

En zo blijkt dat met alles en iedereen te gaan. Alles is eigenlijk al wel zo’n beetje gezegd. Het komt allemaal neer op de uitvoering, betrouwbaar zijn en weten waar je naartoe wilt, anders ben je al snel een stuurloos schip. Zo heb ik mij meerdere malen gevoeld. Ik heb getwijfeld aan mezelf. Zitten janken in een hoekje, omdat ik zoveel wilde, maar het toen niet voor elkaar kreeg.

Een week- en een dagplanning deed het voor mij. Het verbaasde mij dat dat zo goed werkt en dat zovelen om mij heen dat al deden. Zo begreep ik ineens waarom minder intelligente mensen mij voorbij streefden.

In jouw zoektocht naar die nieuwe baan gaat het precies zo. Het gaat erom dat je begint. Nu is een mooi moment. Download onze 7 geheimen van succesvolle sollicitanten en zet die eerste stap vandaag nog.

Op jouw sollicitatiesucces!
Erik Hofstra

 

 

 

 

 

Deel deze post

Meer posts

Coaching 5 groeikenmerken

De 5 organisatiekenmerken die jou doen groeien

Deze vijf organisatiekenmerken creëren een context waarin coaching effectiever kan zijn en waarin medewerkers zich gesteund voelen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees ze hier.

Welkom terug!