Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

De 4 punten waar je op moet letten als je een loopbaancoach zoekt

Omdat er toch altijd wel een paar deelnemers zijn, die deze vraag stellen, hier kort de 4 punten waar je rekening mee moet houden als je op zoek wilt naar een loopbaancoach.

Daar gaat ie!

Het eerste punt: Kijk eerst naar jezelf. Vraag jezelf af waarom je een loopbaancoach wilt? Heb je hier goed over nagedacht? Of is er iemand uit jouw omgeving die je dit heeft aangeraden en volg je dit advies op. Het gaat erom dat je zelf weet waarom je een loopbaancoach nodig hebt.

Een paar tips waar je op dient te letten:
– zoek jij een praktische aanpak?
– wil je zo snel mogelijk nieuw werk, of wil je eerst een oriëntatie op je loopbaan?
– weet je precies wat je wilt, maar niet hoe je daar komt?
– Wil je een mannelijke of een vrouwelijke loopbaancoach, of doet dat er voor jou niet toe?
– Weet je waar jouw onzekerheid op dit moment zit?
– Wil jij je loopbaan drastisch omgooien, een nieuwe koers gaan varen?
– Heb je misschien alleen hulp nodig bij netwerk- en sollicitatiegesprekken?

Punt 2. Heeft de loopbaancoach voldoende ervaring? Hoe meer ervaring de loopbaancoach heeft op het gebied waar jij geholpen wilt worden, hoe sneller je samen succes zult hebben. Het kan er ook nog toe doen of de loopbaancoach een actief netwerk weet aan te boren in de sector waar jij jouw nieuwe baan ziet. Bevragen dus.

Punt 3. Hanteert de loopbaancoach een duidelijke meetlat? Hier dien je te onderzoeken of de loopbaancoach doelen helder weet te omschrijven. Wordt er daarnaast duidelijk gemaakt wat er van jou wordt verwacht. Coaches met veel ervaring sommen dit zo op. Kort en bondig. Als het wollig wordt, denk dan nog eens goed na over de effectiviteit van die loopbaancoach.

Tot slot, punt 4. Ga na of de loopbaancoach is aangesloten bij een brancheorganisatie en zich heeft laten toetsen en erkennen als loopbaanprofessional.

Als je open staat voor het gebruik van een online trainingsprogramma (of cursus), dan kan dat al veel van je vragen oplossen. Maatwerk is vaak prima af te stemmen. Dan is het meestal een combinatie van online & zelfstandig en op onderdelen specifieke ondersteuning en begeleiding. Kijk en vergelijk!

Met dit advies zou het moeten lukken. Heb je nog vragen, laat het mij weten.

Op jouw sollicitatiesucces!
Erik Hofstra

Deel deze post

Meer posts

Coaching 5 groeikenmerken

De 5 organisatiekenmerken die jou doen groeien

Deze vijf organisatiekenmerken creëren een context waarin coaching effectiever kan zijn en waarin medewerkers zich gesteund voelen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees ze hier.

Welkom terug!