Gegarandeerd resultaat
Zowel online als face-2-face contact

Succesverhaal ondernemerschap: Trimsalon Nature Pet

Succesverhaal ondernemerschap; Trimsalon Nature Pet
in Vogelenzang (nabij Haarlem)

Patricia kwam bij mij met de vraag of ik haar wilde helpen met het opzetten van een trimsalon. Na wat vragen te hebben gesteld aan Patricia wist ik genoeg en kon ik volmondig “ja” zeggen op die vraag van
Patricia. De motivatie van Patricia was prima en haar liefde voor huisdieren zit er dik in, vooral de hond doet het goed! Voor mij zijn dat belangrijke voorwaarden om met iemand te kunnen werken.

Patricia heeft een verleden met het opvangen van getraumatiseerde honden. Ze snapt honden. Dat merk je als je er met haar over spreekt en als je de mogelijkheid krijgt om bij haar thuis op bezoek te gaan, zoals ik deed. Je maakt dan ook kennis met 2 viervoeters (honden) die totaal verschillend zijn. Patricia gaat ongekend natuurlijk om met die twee verschillende beesten, waardoor ze mooi ontspannen reageren op mijn binnenkomst. Het is goed. Gelukkig.

Nu moet je weten dat ik huisdieren prima vind, maar het niet zo heb op honden. Dat heeft met mijn verleden te maken. Ik ben als jochie van 14 een keer in m’n linkerbeen gebeten door een herdershond toen ik gewoon door de winkelstraat van een dorp liep. Daar heb ik toen een tetanusprik voor moeten halen (het was avond, dus veel gedoe, naar het ziekenhuis enzo). Een onschuldig wandelingetje door een dorp wordt dan ineens een traumatische ervaring.

Dat maakt me dus waakzaam als het op honden aankomt. Vooral de grotere soort. En laat Patricia die nu net hebben.

Over trauma’s gesproken. Als je het leuk vindt om met getraumatiseerde honden te werken, dan moet je echt wel wat met die dieren hebben. Dan moet je in staat zijn om het geduld op te brengen om die  honden weer het vertrouwen in de mens terug te geven. Je moet dan een connectie met ze hebben en aanvoelen dat dat gaat lukken op het moment dat je zo’n dier ontmoet. Die liefde moet er zijn, anders begin je hier niet aan. Je hebt namelijk een behoorlijk portie doorzettingsvermogen nodig om een onderneming in de honden-business te doen slagen. Ik zei het al, de liefde moet er in zitten, anders hou je het repeterende trim-werk niet vol.

Trouwens, haar trimsalon heeft een passende naam: Nature Pet.

Patricia heeft de vakopleiding hondentrimmer afgerond, ze heeft haar stage gelopen en het afgelopen jaar heel veel geoefend op verschillende hondenrassen. Ze had al veel ervaring, omdat ze haar eigen honden altijd zelf verzorgde (de klitten uit de vacht en het trimwerk). Dat was dus een kleine stap naar meer trimwerk.

Sinds 1 mei 2022 heeft ze haar eigen trimsalon, Nature Pet, “up and running”. Ze heeft nu plannen om haar trimsalon te verbouwen. Misschien kiest ze er zelfs wel voor om als mobiel hondentrimster haar diensten aan te bieden. Bij de mensen langs dus. Die plannen zijn nog in de onderzoeksfase. Het getuigd van ondernemerschap… en daar word ik dan weer blij van. Patricia heeft oog voor de klant en hun huisdier. Beide. Dat brengt ze in de praktijk door middel van speurwerk. Ze is namelijk ook speurster. Elke week gaat ze een aantal keer op pad met haar speurhond om vermiste huisdieren op te speuren. Dat zijn veelal katten en honden. De verhalen die ze daarover vertelt zijn geweldig. Het is dankbaar werk, zo
blijkt, want zo’n 70% van de vermiste huisdieren is binnen 2 dagen terug bij het baasje.

Ik had geen idee dat speurwerk zo succesvol kan zijn, tot dat ik de verhalen van Patricia hoorde. Patricia vertelt dan ook met veel enthousiasme over haar werk. Ze heeft een bepaalde nuchterheid over zich die
aanstekelijk werkt. Voor je het weet is er weer een uur voorbij en zit je aan je derde koffie. Patricia is een echte aanpakker en dat zie je terug in haar werk en hoe ze het trimwerk aanpakt. Doelgericht en effectief.

Inmiddels trimt ze alle honden en ze is heel handig in het ontklitten van de vacht van hondenrassen die dergelijke aandacht nodig hebben. Ze ziet het ook meteen, omdat ze zelf honden met lastige vachten heeft gehad. Als je dat niet behandeld, dan krijgen honden daar last van.

Woon je in de regio (Haarlem, Heemstede, hoofddorp, Hillegom en vestigingsplaats Vogelenzang), maak dan eens kennis met Patricia. Ik weet zeker dat je na één ontmoeting het trimwerk aan haar toevertrouwd. Neem wel meteen je huisdier mee 😉

Vermist huisdier
Is je huisdier zoek? Maak je je ongerust? Bel Patricia eens. Ze is bereid je onder voorwaarden te helpen. Eén ding is dan zeker, het speurwerk is dan in professionele handen.

Contactinformatie en website Patricia: http://www.petcheckup.net
(KvK: 27373701)

Petcheckup Animal Service | Trimsalon Natural Pet | Speurhondenteam NH

Pet checkup  – Webshop: Alles voor uw huisdier

                     – Nature Pet Trimsalon: voor honden en katten

                     – Speurhonden team NH: Speurwerk naar vermiste huisdieren

Pet checkup Animal Service voor dieren in nood.

Deel deze post

Meer posts

Coaching 5 groeikenmerken

De 5 organisatiekenmerken die jou doen groeien

Deze vijf organisatiekenmerken creëren een context waarin coaching effectiever kan zijn en waarin medewerkers zich gesteund voelen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees ze hier.

Welkom terug!